Annonce
Kultur

Kulturdag i Toftlund: - Vi håber på at se en masse børn

I august 2020 blev Liselotte Krodal hentet til byen, for sammen med Tønder Kommune og lokale ildsjæle at arbejde for fremtidens Toftlund. Snart løftes sløret for det første synlige bevis med indvielsen af lystunnelen. Arkivfoto: Mette Henriksen
Både borgmesteren og kulturskolen i Tønder Kommune er med til at markere Kulturdagen for børn i Toftlund, der løber af stablen lørdag den 12. juni.

TOFTLUND: Der vil være masser af aktiviteter for og med børn, når en Kulturdag for børn lørdag den 12. juni rammer Toftlund.

På dagen skal den nye lystunnel ved gangstien under Koldingvej indvies, som er det første af flere projekter, der på sigt skal gøre byen kendt for spændende lyskunst. Det er borgmester i Tønder Kommune Henrik Frandsen, der klipper snoren sammen med nogle skolebørn.

- Vi håber på at en masse børn vil tage en tur på cykel gennem tunnelen fra skolesiden og ned i byen efter den officielle indvielse. Her står Toftlund Handels- og Håndværkerforening nemlig klar med boller og saft til alle, fortæller by-koordinator Liselotte Krodal, som ser frem til endelig vise den nye lystunnelen frem.

Annonce

- Det handler om en tryg skolevej, men også om, at man bliver i godt humør af at cykle igennem en lysende regnbue en mørk vintermorgen, uddyber bykoordinatoren, der arbejder tæt sammen med Tønder Kommune og lokale ildsjæle fra blandt andet Toftlund Udviklingsråd.


Det handler om en tryg skolevej, men også om, at man bliver i godt humør af at cykle igennem en lysende regnbue en mørk vintermorgen.


Workshops og skattejagt

Udover lidt vådt og tørt til ganen byder kulturdagen også på børneteater, billedkunst, ballet-opvisning, workshop og en skattejagt i byens butikker. Det er Tønder Kulturskole, der har lagt sin traditionelle afslutningsfest i byen, der står for den del. Børnene kan også, under kyndig vejledning fra kulturskolens krea-undervisere, prøve kræfter med at tegne deres eget hus i tape-art (gadekunst lavet med tape, red.).

Børnekulturdagen byder på børneteater, billedkunst, ballet-opvisning - og meget mere. Foto: Tønder Kulturskole

- Det er nemlig det, der skal blive til den nye udsmykning af viadukten, afslører Liselotte Krodal.

Indvielsen af den nye lystunnel begynder klokken 9.30, mens selve kulturdagen løber af stablen fra klokken 10-12.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce