Annonce
Tarm

Kulturel festaften for hele familien

Maden blev nydt i god stemning i teltet til den fælles kulturelle fest. Foto: Bodil Kronborg

Ådum: Sommerfesten i Ådum sluttede lørdag aften med kulturelt samvær for hele familien. Der var solgt 150 billetter hos Købmanden. Børn til og med 6. klasse var gratis, og det tog mange imod.

Der var endnu ledige pladser ved nogle borde, da Harald Olesen bød velkommen. Harald nævnte også, at skik og brug er forskellig mellem nationaliteter med hensyn til, hvornår man møder op i forhold til det angivne tidspunkt, og flere kom til under hans velkomst.

- Tre nationaliteter, Ukraine, Litauen og Rumænien, har lavet mad, som bliver båret ind på bordet. Det første bliver en ret suppe, derefter kartoffelpandekager med champignonsovs, så kød pakket ind i kål- og vindrueblade og til sidst dessert pandekager og kaffe, sagde han.

Alle nød den veltillavede mad, og fra en tilfreds ådumborger lød da også de rosende ord: "De har gjort det godt. Det er total anderledes!"

Aftenen fortsatte i teltet med hygge, musik og dans, som udfyldte en god aften og førte til bedre kendskab nationaliteterne imellem.

/Bodil

Annonce
Der var skrællet 15 kilo kartofler til de velsmagende kartoffelpandekager. Foto: Bodil Kronborg
Annonce
Forsiden netop nu
112

Rådyr skyld i færdselsuheld

Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce