Annonce
Haderslev

Kulturen er åben igen, men: Møllen kommer til at køre med halv kapacitet

Det bliver ingen jubel-sæson efter den fremskyndede åbning af kulturinstitutionerne, mener Nikolaj Mineka. Ambitionen er at gennemføre den med så få kunstneriske ændringer og med så mange tilskuere som muligt. Arkivfoto: Søren Gylling
Teaterchef Nikolaj Mineka regner med, at der i en tid fremover må være godt 50 mennesker i egnsteatrets sal, efter at kulturinstitutionerne har fået statens retningslinjer. Der er dog flere ubesvarede spørgsmål.
Annonce

HADERSLEV: Halvt så mange mennesker i salen, når der spilles teater på Møllen.

Det er den umiddelbare beregning hos teaterchef Nikolaj Mineka, efter at han fik retningslinjerne fra Kulturministeriet i hænderne. Retningslinjer, der blev sendt ud efter at Folketinget kort før midnat den 20. maj blev enig om at fremskynde kulturinstitutionernes genåbning, der ellers var sat til 8. juni.

- Med forbehold ser det lige nu ud til, at vi kan få en kapacitet på 50 procent eller lidt derunder. Derfor skal vi ind at se på, hvordan det harmonerer med økonomien. Under normale omstændigheder kan vi have 100 inde, hvis vil tæller den forreste række med, siger Nikolaj Mineka.

Under normale omstændigheder kan vi have 100 inde, hvis vil tæller den forreste række med.

Nikolaj Mineka, teaterchef, Møllen

Annonce

Hvem tæller med?

Der er flere spørgsmål, teatret skal have opklaret. Gælder antallet i salen på 50 alene tilskuere, eller tæller de medarbejdere, der er tilstede, også med?

Forreste række er heller ikke ligegyldig, fordi Kulturministeriet har særligt øje for de forhold, der gælder for skuespillere, musikere, sangere og dansere. Ved aktiviteter med "kraftig udånding", hvor "spytdråber kan slynges længere væk end ved normal samtale", skal der stadig holdes to meter afstand, selv om afstandskravet i andre sammenhænge er reduceret til en meter.

Annonce

- Det løber rundt

- Vi kan helt sikkert regne med, at vi frem til jul kommer til at køre med færre mennesker i salen, men som det ser ud nu, kommer det økonomisk til at løbe rundt. Jeg er faktisk mere optimistisk nu end for nogle dage siden. Selv uden hjælpepakker er der nogle underskudsgarantier, der sammen med, at salen i Møllen er så lille, betyder, at nogle ting lade sig gøre, siger Nikolaj Mineka.

Møllen aflyste hele forårssæsonen i 2019-2020, da Danmark blev lukket ned i midten af marts. Det resulterede i aflysning af 35-40 arrangementer, men hvad det kommer til at koste, kan teaterchefen ikke sige, da det blandt andet afhænger af, hvor mange forestillinger, der kan rykkes frem i programmet.

Møllen satser på, at programmet for den kommende sæson, 2020-2021, ligger klar til offentliggørelse i begyndelsen af juli.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Lone må lukke ned for bryllups-biks i tre uger: Overnatningsmuligheder på Fanø er revet væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce