Annonce
Sydjylland

Kulturen har det godt i dagens Danmark

Kirsten og Keld Pedersen, Vojens:Kulturen i Danmark har det rimeligt. Kigger man på vores del af landet, er der rigtig mange gode tilbud i byer som Sønderborg, Haderslev, Esbjerg og Fredericia. Alle kan jo altid bruge flere penge, og det gælder naturligvis også i kulturens verden, og man kunne måske godt kigge lidt på, hvordan midlerne bliver fordelt. Vi er faste gæster ved Sønderborg Revyen, og vi kører også gerne længere efter revyer og andre kulturarrangementer.

Musikhuset Esbjerg dannede onsdag aften ramme om JydskeVestkystens 29 års fødselsdag, hvor årets kulturpris vanen tro også blev uddelt under det store show.

Inden showet gik i gang fik vi en snak med nogle af aftenens godt 1.100 gæster om deres syn på kulturen i dagens Danmark og deres eget forbrug af kultur.

Stig Sylvest, Tønder:Der er jo aldrig penge nok. Er det ikke sådan man siger? Kulturen kan jo i hvert fald altid bruge flere midler, sådan har det altid været, og sådan v il det nok altid være. Kulturen skal både udvikle og udvikles, og jeg synes, at et arrangement som det her i aften i musikhuset er fedt, det er noget, jeg glæder mig til hvert år. Jeg er selv meget begejstret for sport og teater, og jeg tager også gerne til koncerter, og Tønder festival er blevet en fast tradition.
Birthe Rasmussen, Esbjerg: Kulturen har det fint, og her taler jeg mest for Esbjerg Kommunes vedkommende. Vi skal være glade for, at vi har så frie tøjler, som vi har. Vi har gode forhold og rammer, så skal vi bare selv fylde dem ud. Der var for nylig nytårskoncert, hvor man kombinerede Esbjerg Ensemble med kulturskolen og små fine balletpiger, og det er da kultur, der vil noget. Vi har rigtig gode steder i byen som Tobakken, musikhuset og konservatoriet med en masse kreative kræfter, og det er alle steder, jeg gerne selv kommer.
Eva Kjer Hansen, Aabenraa:Kulturen har det rigtig godt i dagens Danmark, der er så mange engagerede folk rundt omkring, og jeg synes ikke, det skal være et spørgsmål om kroner og ører, engagement er vigtigere. Politisk arbejder jeg for at gøre det lettere for foreningerne og afskaffe alt det bureaukrati, der truer med at kvæle de mange gode kræfter. Det gælder for eksempel GDPR-regler og regler om hvidvask. Personligt er jeg ret stor forbruger af mange slag kultur, og det er opera og musicals, der er mine favoritter.
Arne Paabøl Andersen, Esbjerg:Jeg synes faktisk ikke, kulturen har det for godt i dagens Danmark her i 2020. Jeg må sige, at jeg savner de gode gamle dage lidt på det området. Det er blevet sådan i dag, at vi vil have alting serveret, og det, jeg savner mest, er folkeligheden, som man tidligere kunne finde i for eksempel dilettantteater eller revyer i lokalsamfundene. Kultur er ikke så meget et spørgsmål om penge, det handler mere om engagement, og det mangler mange steder. Jeg går gerne til håndbold og fodbold og enkelte musik- og teaterstykker.
Henrik Frandsen, Tønder:Jeg synes faktisk, at kulturen har det godt, og det er det her arrangement i aften et godt bevis på. Der skal være nationale fyrtårne, men der skal i lige så høj grad være lokale arrangementer som revyer og lignende. I Tønder Kommune, hvor jeg er borgmester, har vi stor opmærksomhed på kulturen, og det skal der også være, og vi skal hele tiden huske at udvikle. Jeg har selv et ret varieret kulturforbrug og ser gerne for eksempel musicals, teater og går til koncerter.
Susanne og Svend Conradsen, Brørup:Nu bor vi en ret lille by, hvor det er småt med kulturelle tilbud, det kunne vi selvfølgelig godt ønske os lidt mere af. Men vi kører gerne efter det, og så er der faktisk et bredt udvalg. Vi tager til arrangementer i Vejen eller her i Musikhuset Esbjerg, hvor vi har hørt Runrig og bluesmusik som det seneste, og vi kan også finde på at tage til København for at opleve musicals. Men et ønske kunne være, at der sker lidt mere ude i de små lokalsamfund.
Ulla Adolf, Varde:Kulturen er grundstammen i vores samfund. Hvis vi sparer på den, så mister vi utrolig meget. Det er en investering i liv og livsglæde, og det må i bund og grund aldrig blive et spørgsmål om kroner og øre. Kultur er så mange ting, lige fra finkultur til foreningsliv, og det er med til at gøre vores samfund mangfoldigt. Jeg er kunstnerisk leder i Syvkanten, og det tager selvfølgelig rigtig meget af min tid, men ellers går jeg til mange forskellige slags kultur.
Palle Kristensen, Esbjerg:Kulturen er utrolig vigtig, og jeg synes, at den burde prioriteres højere og få flere penge. Ikke kun fra kommunal side, men også i opbakning fra erhvervslivet og borgerne. Tag for eksempel Esbjerg Revyen, der lige fra begyndelsen har haft utrolig svært ved at løbe rundt. Der savner jeg mere opbakning fra fonde og erhvervsliv, og det er svært at få vestjyder ud af busken, også når det gælder publikum. Jeg går selv gerne til revy og koncerter og jeg er fast inventar til fodbold, håndbold og ishockey.
Erik Lauritzen, Sønderborg:Kulturen har det faktisk rigtig godt, både på landsplan og mere lokalt i Sønderborg Kommune, hvor jeg er borgmester. Man kan jo altid diskutere, om kulturen får midler nok, men set i perspektiv af andre områder, der handler om velfærd til borgerne og klima, synes jeg, at vi i Sønderborg Kommune tildeler midler på et passende niveau til kulturen. Havde vi flere penge at fordele, så ville det nok være de mindre foreninger i kommunen, jeg gerne ville tilgodese lidt mere.
Birgitte Nielsen og Alice Vestergaard, Esbjerg:Vi har været veninder i 40 år og leder faktisk altid efter gode, gratis eller billige kulturarrangementer. Og vi synes, det er blevet meget bedre her i byen de seneste fire-fem år. Der er kommet mange flere hyggelige caféer, og der er efterhånden mange steder, der gode arrangementer. Så alt i alt har kulturen i Esbjerg fået det bedre, og der bliver også gjort en del på området. Vi går gerne til koncerter, men en god kulturoplevelse kan også være en guidet tur i gamle bygninger eller kvarterer i byen.
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sydjylland For abonnenter

Stævning af Tønder Bank-ledelse løfter sløret for vigtig viden for investorer: - Vores sag er styrket

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Brian har reddet to landsbyer fra butiksdød: Nu skal han sætte gang i genåbnet butik ved vestkysten

Kolding For abonnenter

Anders drømmer om egen skov og udsigt til vildt fra haven: EU-tilskud skal hjælpe med at omdanne mark til vild natur

Danmark

Flere må vente på ambulancen: Der mangler reddere

Sønderborg

Venstre stiller spørgsmålstegn ved vindmøller i Lillebælt: Men der er fuld opbakning til Project Zeros målsætning

Esbjerg

Ekstra penge eller smalhals: Esbjerg Kommune skal bruge 400 ekstra millioner kroner til børn og ældre, hvis ikke sparekniven skal frem

Navne For abonnenter

Han så farlig ud, var stærk som en okse og blid som et lam: Nu er stærkmanden George Olesen død

Tønder For abonnenter

Flere indbrud i den seneste tid: Tønder Kommune er en af de dårligste til nabohjælp

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde

Peter vil ikke plastre vandkanten til med sommerhuse: - Vil de rige ikke gå for at komme til vandet, må de blive hjemme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev

Hverdagen vender tilbage, og der skrues op for musikken: - Vi skal bruge 950 frivillige, og dem skaffer vi

Sønderjylland For abonnenter

Arkitektpar bag svævende shelter vil bygge med natur

Aabenraa

Risengrøden er i fare: Der er mangel på frivillige til årets opgaver i Julehjertebyen

Annonce