Annonce
Esbjerg

Kulturens Døgn i coronaens skygge

Kulturens Døgn 2020 bliver gennemført i coronaens skygge. Der er blandt meget andet ballet på programmet. Arkivfoto: JV
På trods af coronarestriktioner har folkene bag Kulturens Døgn i Esbjerg insisteret på at afvikle arrangementet i år. Der er brug for at kulturen lever og overlever, mener arrangørerne.
Annonce

Esbjerg: Esbjerg får en ordentlig kulturindsprøjtning lige op til skolebørnenes efterårsferie.

Fredag den 9. oktober og lørdag den 10. oktober afvikles Kulturens Døgn, og det bliver på mange måder et arrangement i coronaens skygge.

Da Danmark midt i marts blev lukket ned, ramte det alle kulturinstitutioner hårdt, og siden den gradvise genåbning har mange haft vanskeligt ved at finde deres ben at stå på igen.

Derfor var det også nogle lidt lammede kulturinstitutioner, som mødtes efter sommerferien for at tale om Kulturens Døgn 2020. Kunne det overhovedet realiseres, og hvordan skulle man  skabe oplevelser uden at bruge de rammer, som man var vant til?

Men aktørerne bag Kulturen Døgn besluttede at holde fast og gennemføre arrangementet, ikke mindst fordi mange trænger til en live musik-oplevelse, et engagerende kulturarrangement, en fællessang eller tætte møder med kunsten og den historiske forskning.


Vi har brug for at kulturen lever - og overlever.

fra artiklen


- Vi har brug for at kulturen lever - og overlever. Altså griber vi de muligheder, som stadig findes, og som vi efterhånden er øvede i at navigere i. Vi fylder endnu engang et helt døgn med musik, poesi, billedkunst, historieformidling, ballet og streetart, men følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger nøje og tager de nødvendige forholdsregler – f.eks. ved at live-streame udvalgte oplevelser, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Det er stadig muligt for nye aktører at byde ind med kulturelle arrangementer til Kulturens Døgn.

Deltagere

De deltagende kulturinstitutioner i Kulturens Døgn er Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg Bibliotekerne, Musikhuset Esbjerg, Esbjerg Kunstmuseum, Esbjerg Kulturskole, Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Esbjerg Museum, Esbjerg Ensemble og GAME.

Esbjerg Kommune støtter arrangementet med blandt andet økonomisk hjælp til annoncering.

Det foreløbige program kan findes på www.kulturensdogn.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce