Annonce
Sønderborg

Kulturevents står stand by: Kulturarrangører afventer coronasituationen

Royal Run arbejder på mulige alternativer, skriver løbet på deres hjemmeside. Arkivfoto: Lars Møller
Mens Danmark er lukket ned, arbejder Kultur I Syd, Nord-Als Musikfestival og Sportens Venner Sønderborg videre med koncerter, festival og byfest i maj og juni. Nordborg Ringriderforening tror ikke, at årets første ringriderfest i Sønderborg Kommune bliver gennemført.
Annonce

Sønderborg: Statsminister Mette Frederiksens forlængede mandag nedlukningen af Danmark. Det betyder, at nedlukningen kommer tættere på flere større arrangementer i Sønderborg Kommune. Derfor har Ladywalk valgt at flytte eventet mandag den 25. maj til september.

Byfesterne i Nordborg og Sønderborg fortsætter planlægningen af årets fester. Fest i By i Nordborg begynder torsdag den 7. maj og fortsætter hele weekenden med damefrokost, herrefrokost og koncert med Kandis. Her følger man myndighedernes udmeldinger ligesom Sportens Venner Sønderborg, som står for byfesten i Sønderborg fra den 21. maj.

- Vi har ikke taget endelig stilling endnu. Vi holder et Skypemøde indenfor de næste 14 dage, hvor vi planlægger at tage endelig stilling til festen, siger Tommy Vedstesen, der sidder i styregruppen for Sportens Venner Sønderborg.

I Nordborg står Nordborg Ringriderforening for årets første ringridning i Sønderborg Kommune lørdag den 30. maj.

- Vi holder øje med situationen, men jeg tror ikke på, vi får lov til at have store forsamlinger på det tidspunkt. Men vi håber det bedste. Vi har dog ikke planlagt noget stort, som kan kommer til at belaste os økonomisk, hvis det bliver aflyst, siger ringriderformand Lars Schmidt om ringriderfesten, der plejer at tiltrække op mod 120 ryttere plus publikum.

Ringriderforeningen står også for en bierfest den 31. oktober, som formanden regner med kommer til at foregå som planlagt.

- Ringriderfesten foregår én dag, og vi holder lav profil og undgår at planlægge det helt store. Men det kan for alle ringridere godt gå hen og blive en kort sæson, siger Lars Schmidt.

Der er ikke nogen, der sælger mange billetter for tiden. Der er en usikkerhed, som gør, at folk afventer. Det er meget forståeligt, for der er mange ting, der går i stå.

Jes Johansen, Kultur I Syd

Annonce

Musikken arbejder videre

Kultur I Syd har første koncert i Mølleparken den 5. juni.

- De arrangementer, der kræver stor forberedelse, overvejer situationen lige nu. Vi er i en anden situation, da vores opbygning ikke tager lang tid. Så vi klapper lige hesten og ser tiden an, siger eventchef Jes Johansen.

Billetsalget er dog gået i stå som for andre kulturarrangører.

- Der er ikke nogen, der sælger mange billetter for tiden. Der er en usikkerhed, som gør, at folk afventer. Det er meget forståeligt, for der er mange ting, der går i stå, siger Jes Johansen.

Hos Nord-Als Musikfestival fortsætter man også forberedelserne af 40-års jubilæet, som foregår fra den 12. juni med en fuldstændig udsolgt festival.

- Vi følger naturligvis udviklingen nøje og følger i øvrigt myndighedernes retningslinjer. Lige nu fortsætter planlægningen af årets festival som hidtil. Det er fuldstændigt umuligt at spå om, hvad der kommer til at ske. Vi må vente, køre videre og håbe, at tingene bliver bedre, siger Karsten Fibiger, der er festivalformand.

Annonce

Royal Run arbejder på alternativer

Den 1. juni har over 20.000 meldt sig til det største løb i Sønderborg nogensinde. Royal Run kommer til fem byer i Danmark deriblandt Sønderborg. Arrangøren meldte tirsdag dette ud:

- Vi følger myndighedernes skærpede indsats over for covid-19. Sikkerheden og sundheden for vores deltagere, tilskuere og frivillige er det absolut vigtigste for os og vores lokale arrangører. Vi arbejder på mulige alternativer og melder ud, så snart vi har en afklaring hele vejen rundt, står der på Royal Runs hjemmeside.

Den 4. og 7. maj kommer DGI's genforeningsløb Stafet 2020 til henholdsvis Nordborg og Sønderborg.

- DGI Sønderjylland holder løbende øje med myndighederne og følger deres anbefalinger nøje, også i forhold til en eventuel udskydelse af Stafet 2020 til et senere tidspunkt. Vi holder jer opdateret. Pas på jer selv og hinanden - det gør vi, lyder det fra arrangørens hjemmeside.

Måske bliver ringridersæsonen kortere i år, end den plejer at være. Første ringridning er i Nordborg den 30. maj. Arkivfoto: Timo Battefeld

Styregruppen bag Sportens Venner Sønderborg skal i løbet af 14 dage beslutte sig for, hvad der blandt andet skal ske med årets damefrokost den 23. maj. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce