Annonce
Aabenraa

Kulturformand i Sønderborg: Vi kommer styrket ud af det

På musikfronten bliver samarbejdet mellem Aabenraa og Sønderborg nu intensiveret. Arkivfoto: Timo Battefeld
Fungerende kulturformand i Sønderborg, Jesper Kock, glæder sig over den nye samarbejdsaftale med Aabenraa Kommune.

Aabenraa/Sønderborg: To plus to giver fem.

Det mener Jesper Kock (S), fungerende formand for kulturudvalget i Sønderborg Kommune, om den aftale, der nu er lavet mellem Aabenraa og Sønderborg i forbindelse med Sønderborghus' ansøgning om regionalt spillested.

- Det helt vildt fede ved det her er, at Aabenraa bliver en rigtig god medspiller på det her område. I stedet for, at det bare er Sønderborghus, der står med det, så tager de det aktivt til sig, og det får vi altså bare mere ud af alle sammen. Jeg er simpelthen superpositiv over det her samarbejde, der viser, at vi hver især ikke bare kigger på, hvad vi kan få til vores by - men hvad vi kan få til vores område, siger han.

Han har tidligere kritiseret Aabenraa Kommune for manglende dialog i forbindelse med ambitionen om regionalt spillested. Den har han fået nu.

- Vi kan sagtens konkurrere hinanden ihjel. I stedet satte vi os ned og fik en god snak over en kop kaffe. Det har selvfølgelig krævet noget arbejde at finde frem til en god løsning, men den har vi fundet nu, og det ligger fuldstændig i tråd med det, jeg hele tiden har ønsket: At vi udvikler hele Syddanmark, siger Jesper Kock.

Han mener, at både Aabenraa og Sønderborg er kommet styrket ud af det her.

- Nu er det ikke bare et samarbejde mellem Sønderborghus og Nygadehuset, som det har været tidligere. Nu er det et formaliseret politisk samarbejde, hvor vi sammen udvikler musikken i Syddanmark. Sådan noget giver værdi frem for, at vi graver os ned og kæmper mod hinanden, siger han.

Sådan noget giver værdi frem for, at vi graver os ned og kæmper mod hinanden.

Jesper Kock

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce