Annonce
Sønderborg

Kulturforvaltning kan flytte ind på kasernen

Det er bygningen til venstre, der skal være foreningshus. Arkivfoto: HC Gabelgaard
Blandt en lang række forslag er Sønderborg Kommunes kulturforvaltning i Perlegade 53 nævnt som nye beboere på den tidligere kaserne i Sønderborg.

Sønderborg:Sønderborg Kommunes kulturforvaltning kan være på vej mod endnu en flyttedag.

I sidste uge besluttede byrådets økonomiudvalg at godkende en skitse for brugen af hovedbygningen af den tidligere Sønderborg Kaserne, som kommunen ejer. Et flertal i udvalget var enige om, at bygningen skal bruges som foreningshus. Her kan der blandt andet være plads til Aftenskolernes Hus, Frivillighedens Hus samt lokalarkiver fra Sønderborg.

Også kulturforvaltningen vil kunne flytte til kasernen, når dens nuværende lejemål i Perlegade 53 ophører.

- Det ville give rigtig god mening at flytte kulturforvaltningen til kasernen, når det øvrige foreningsliv også bruger bygningen, siger borgmester Erik Lauritzen (S).

I slutningen af 2017 flyttede kommunen kulturforvaltningen fra Perlegade 48 til Perlegade 53. Det skete efter, kulturforvaltningen havde boet et år på Perlegade 48 under utilfredsstillende forhold.

- Vi er ikke utilfredse med Perlegade 53, men på den lange bane vil vi gerne spare penge på lejeudgifter. Og det gælder om at få udnyttet bygningen kasernen, når vi har den. Lejemålet i Perlegade 53 udløber om fem år, så til den tid er det oplagt at flytte, siger Erik Lauritzen.

Annonce

Foreningsliv

Ombygning og reparation af kasernebygningen vil koste i omegnen af 80 millioner kroner. De første penge til det vil blive en del af de forestående budgetforhandlinger.

Erik Lauritzen vil dog ikke samle flere forvaltninger i kasernebygningen.

- Alt kan lade sig gøre, men så er der ikke plads til de andre, vi har nævnt i skitseforslaget. Så det ser jeg ser ikke umiddelbart foran mig, siger Erik Lauritzen.

Siden 2016 har Sønderborg Kommune lejet stueplan i Perlegade 53, hvor JydskeVestkysten, Sønderborg Ugeavis, Classic FM og Der Nordschleswiger bor på første sal. I begyndelsen var det Sønderborg Turistbureau, som boede i stueetagen, inden det flyttede over på den anden side af Perlegade. Herefter rykkede sekretariatet for Spejdernes Lejr 2017, Sønderborg Iværksætterservice og pop up-butikker ind i etagen, inden kulturforvaltningen overtog lejemålet med omkring 20 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce