Annonce
Haderslev

Kulturhus bliver udsat for sin største omvæltning nogensinde

Lotte Leth-Sørensen: - Vi bryder op med gamle koncepter, der har eksisteret i mange år. Foto: Jacob Schultz
To værksteder er flyttet fra Bispen til den anden ende af Haderslev by. Bispen vil i stedet indrette kreative rum, der hurtig kan skifte form alt efter hvilke trends, brugerne tiltrækkes af.
Annonce

HADERSLEV: Kulturhus Bispen er ved at undergå den største omvæltning, siden huset blev indviet. Den indretning, der har eksisteret siden 2001, bliver brudt op. Det populære træværksted samt metalværkstedet, der ikke har haft meget plads, er flyttet ud i den anden ende af byen - til Slesvigske Vognsamling på Simmerstedvej.

På den ledige plads i Bispen skal tekstilværkstedet rykke ned i stueetagen, hvor der skal indrettes nye kreative rum og en såkaldt studiezone. Hermed samles alle aktiviteter i stueetagen.

Annonce

Fred og ro

Lederen af Kulturhus Bispen, Lotte Leth-Sørensen, fortæller, at studiezonen blive et sted, hvor folk kan læse og fordybe sig i fred og ro. Der bliver også studieceller, hvor man kan være i enrum og booke AV-udstyr:

- Hele meningen er, at der skal være mere  synergi, så også bibliotekets brugere kan få glæde af de kreative rum til at fordybe sig, fortæller Lotte Leth-Sørensen.

De kreative rum bliver fleksible:

- Så vi kan indrette "pop-up værksteder", hvis der pludselig dukker en ny trend op - hvis det for eksempel pludselig bliver et hit med porcelænsmaling.


Der er blevet holdt et informationsmøde om flytningen, hvor der kom 29. Det var flere, end jeg havde turdet håbe på.

Bent Vedsted Rønne, Historie Haderslev


Træ- og metalværkstedet skal også medvirke til, at Slesvigske Vognsamling får mere synergi. Flytningen var en del af  byrådets budgetforhandlinger og et politisk forsøg på at styrke vognmuseet, fordi de hidtidige brugere i Bispen forventes at komme ud på Schaumanns Fabrikker, hvor der i forvejen arbejder frivillige.

- Der er blevet holdt et informationsmøde om flytningen, hvor der kom 29. Det var flere, end jeg havde turdet håbe på, siger lederen af Historie Haderslev, Bent Vedsted Rønne. Vognsamlingen er en del af Historie Haderslev.

Bent Vedsted Rønne er i kontakt med kommunens veterankoordinator, fordi nogle af veteranerne har udtrykt ønske om at bruge metalværkstedet, og der er også kontakt med kommunens servicefunktion, der har ansvaret for ledige, der også kan få gavn af værkstederne til at færdiggøre projekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

Annonce