Annonce
forside

Kulturkonsulenten bliver leder i Fredericia

Sune Rasmussen skifter jobbet som kulturkonsulent i Billund Kommune ud med posten som daglig leder af Tøjhuset i Fredericia. Foto: Joan Anette Karlsen

Sune Rasmussen stopper som kulturkonsulent i Billund Kommune for at blive leder af spillestedet Tøjhuset i Fredericia.

Billund Kommune: Han har været kommunens ansigt udadtil på en række store arrangementer - senest DM i beachvolley - men snart er Billund Kommune fortid for kulturkonsulent Sune Rasmussen. Han har valgt at takke ja til en stilling som leder af spillestedet Tøjhuset i Fredericia.

- Det er et område, som betyder meget for mig, så det betyder noget at kunne komme til at sidde i en lederstilling på et spillested. Nogle gange må man bare tage sådan en chance, fortæller Sune Rasmussen, der tidligere har været ansat på spillestedet Tobakken i Esbjerg og været daglig leder af Huset, De Studerendes Hus, som både er en café, et kulturelt mødested og et spillested beliggende i Esbjerg.

Annonce

Begynder medio august

Det er ligeledes Sune Rasmussen, der har været kommunens ansigt udadtil i forbindelse med De Internationale Børnekulturdage. Opgaven med at koordinere arrangementer har passet ham fint, og han understreger, at han ikke vælger noget fra - men i stedet vælger noget til.

- Der er intet dårligt at sætte på stillingen i Billund Kommune eller på opgaverne eller kollegaerne på rådhuset. Alt, jeg har lavet, har været hamrende spændende. Det har handlet om arrangementer og mennesker, og det har givet mig en indsigt i det kommunale system, siger Sune Rasmussen, der begynder i sit nye job den 15. august.

- Nu holder jeg lige lidt ferie, og så har jeg nogle ting, jeg skal have lukket ned, så jeg får afleveret tingene på en god måde, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Mysterium om døde måger ved ny sø

112

Olieradiator gav sodskader

Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce