Annonce
Kolding

Kulturminister: Der er store forventninger til dansk design

Kulturminister Mette Bock åbnede udstillingen officielt, efter at der havde været taler og fællessang. Det hele sluttede med en fødseldagssang for den nu 50 årige designskole i Kolding. Sangen var "Happy Birthday" på engelsk af hensyn til de mange udelandske gæster. Foto: Jacob Schultz

Designskolen Kolding fejrer sin 50-års fødselsdag, og kulturministeren åbnede festen på Koldinghus i kjole, der passede perfekt til lejligheden.

Annonce

Kolding: De knap 800 gæster måtte vente lidt, inden kulturminister Mette Bock torsdag eftermidag var helt parat til at indtage podiet på Koldinghus for at åbne den udstilling, som hylder, at det nu er 50 år siden, at der åbnede en designskole i Kolding. Ministeren skulle nemlig lige skifte til gallakjole. Og det var der en helt særlig grund til. For kjolen blev syet af to modestuderende fra skolen i Kolding, Nana Nielsen og Simona Olivia Bakke, da ministeren tidligere på året skulle til gallamiddag hos dronningen.

- Og hvis I synes, at kjolen så lyseblå ud, sidst I så den, er det rigtig nok. For kjolen er nemlig lavet med den omtanke, der kendetegner godt og bæredygtigt design, så den kan vendes om, og så har man kjolen i en helt anden farve og mønster, afslørende ministeren.

Og det er lige præcis, hvad godt design gør ved os, der optager Mette Bock.

- Vi bliver opløftede og ser nye muligheder, når vi møder godt design i hverdagen. Derfor er der også så store forventninger til dansk design, fordi vi gennem mange år har været gode til at levere løsninger, som man har øjne for i udlandet. Derfor er dansk design i høj kurs, og nu er det de nyuddannede fra Designskolen Kolding, der skal ud og være ambassadører for dansk design.

Da Mette Bock erklærede jubilæumsudstillingen for åben, var det samtidig en åbning af den årlige afgangsudstilling for de unge designere, der dog mangler nogle få uger endnu, inden eksamen er ovre, og kandidattitlen er i hus.

To udstillinger i en

Frem til den 22. oktober vises jubilæumsudstillingen Beyond Icons og årets afgangsudstilling fra Designskolen Kolding på Koldinghus.Årets nye designeres eksamensprojekter præsenteres sammen med 50 brugeres perspektiv på design. De 50 forskellige brugere har hver peget på et design, der har betydning i deres private eller professionelle liv.

Jubilæumsudstillingen præsenteres særskilt i en stor artikel i løbet af de kommende dage.

Se mere på www.koldinghus.dk

Som om det ikke var nok med et jubilæum og en afgangsudstilling, så tog Koldinghus lige en ekstra fejring med, nu festen var godt i gang.

- Præcis i dag er det nemlig 50 år siden, at The Beatles udsendte "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band", så vil I ikke hjælpe med at synge sang nummer to på pladen - "With a little help from my friends", spurgte slottets direktør Thomas C. Thulstrup.

Det ville gæsterne gerne. Men det var en overraskelse for alle, at slottet havde inviteret 12 lokale kor, der havde blandet sig med gæsterne, og de fik taget til at lette i slottets ruinsal, hvor de to nye udstillinger nu kan ses.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Billund

Travformand om købstilbud fra Lego-familien: Aktionærer beslutter, om travbanen skal sælges

Annonce