Annonce
Varde

Kulturministeren kommer til Varde for at indvie Varde Garten

Her et blik af krostuen i Von Lügenhals, som vil har åbent have dag. PR-foto
Poul Erik Bech er med lidt forsinkelse klar til at åbne dørene til Varde Garten, hvor der er ansat en daglig leder og personale i køkkenet.

Varde: - Hun holder meget øje med metropolerne i Danmark. Og nu må hun til Varde, siger Poul Erik Bech med et glimt i øjet.

Manden bag Varde Garten til godt 50 millioner kroner og som nu efter lidt forsinkelse er klar til at åbne Vardes nye kultur- og traktørsted for offentligheden. Den officielle åbning sker med deltagelse af kulturminister Mette Bock (LA) og borgmester Erik Buhl (V) onsdag den 17. april.

- Vi kontaktede kulturministeren. Og det havde hendes interesse. Vi er rigtig glade for at kulturministeren kommer, siger Poul Erik Bech.

Men allerede fredag den 12. april klokken 15.00 åbner Varde Garten for offentligheden, hvorefter det også er muligt at få mad og drikke serveret fra byens nye gastropub Von Lügenhals.

Annonce

Program

Varde Garten åbner fredag den 12. april klokken 15.00. Klokken 16.00 er der velkomsttale ved Poul Erik Bech og sønnen Michael Bech. Der vil være påskeaktiviteter for børnene. Klokken 16.45-18.30 er der livemusik.

Onsdag den 17. april er der officiel åbning fra klokken 11.00 med deltagelse af kulturminister Mette Bock (LA) og borgmester Erik Buhl (V). Selve indvielsen sker med taler fra klokken 12.00. Klokken 14.00-16.00 er der livemusik.

Kokke ansat

Da det ikke lykkedes at finde en forpagter, har Poul Erik Bech i stedet ansat Karina Vagner Rasmussen som daglig leder af Varde Garten, mens der er ansat to kokke og serveringspersonale til Von Lügenhals.

Selve hjertet i Varde Garten, da restaurationen vil have åbent dagligt. Derudover er der kunsthaven, pavillonen til selskaber, orangeriet til boderne og boutique-hotellet ud til Brogade.

- Det bliver dejligt at få i gang. Jeg er selv meget tilfreds med det, siger Poul Erik Bech.

Og det er ikke kun pengene, der gør det. For penge kan ofte ikke købe prikken over i’et.

- Det sværeste er at bedømme intimiteten og den fælles mængde af oplevelser. Der er mange kroge. Det er blevet helt utrolig godt, siger Poul Erik Bech.

Gammel skidt

Grundlæggende er det meste af byggeriet noget gammel skidt. Helt i Poul Erik Bech ånd med at tilbageføre Varde i udtryk, som for 150 år siden. Byen skal gøre sig rynket for at gøre sig mere lækker.

- Det er genbrug det hele. Vi har fundet ting fra ti forskellige lande, fortæller Poul Erik Bech.

Blandt andet er teglstenene fundet i Tyskland, mens træet til trappen er fundet i Østrig. Og de to store udendørslamper er fundet på et polsk slot.

Ud over at give noget tilbage til vardenserne, så er det overordnede mål at skabe et kulturelt samlingssted, som skal trække langt flere vestkystturister til købstaden. Deraf navnet Varde Garten, som på tysk betyder Varde haven.

- Man kan håbe på, at mange, primært tyskere, vil have Varde Garten til at stå i deres kalender, siger Poul Erik Bech.

Selve orangeriet "Boderne" er i første omgang indrettet til en bierfest. PÅ sigt er det forhåbningen, at der vil komme flere markeder. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce