Annonce
Sydjylland

Kulturministeren tildeler Carl Holst formandspost

Folketingspolitiker Carl Holst (V) stopper i politik efter denne folketingsperiode. ArkivFoto: Martin Ravn

Den tidligere minister fra Rødding skal være bestyrelsesformand inden for idrætsbranchen.

Bestyrelsesformand: Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget tidligere minister og regionsrådsformand i Region Syddanmark Carl Holst (V) som ny bestyrelsesformand for Idrættens Analyseinstitut (Idan) med virkning fra 1. januar 2019.

Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Carl Holst afløser Johs. Poulsen og får følgeskab af tre nye bestyrelsesmedlemmer.

Carl Holst meddelte tidligere på året, at han ikke genopstiller ved det kommende folketingsvalg. Han har ud over sin politiske karriere også siddet som formand for Team Danmark fra 2004-2012. Da Carl Holst var amtsborgmester i det daværende Sønderjyllands Amt, var han desuden med til at etablere Sønderjysk Elitesport, som de fleste i dag kender som sportsorganisationen SønderjyskeE.

Idan blev etableret af daværende kulturminister Brian Mikkelsen (K) i 2004 og har til opgave at skabe overblik over aktuel, samfundsorienteret forskning på idrætsområdet. Med virkning fra 1. januar 2011 overtog Idan desuden driften af Play the Game, som afvikler den internationale Play the Game-konference og arbejder for at fremme demokrati, åbenhed og ytringsfrihed i international idræt.

Carl Holst havde fredag aften ikke tid til at kommentere nyheden om hans nye post.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce