Annonce
Sønderborg

Kulturnat fra slottet til hotel Alsik

Det er et imponerende skue, når natløberne varmer op til det store natløb med et par tusinde løbere. Arkivfoto

Temaet i år ved Kultur- og idrætsnatten fredag den 23. august i Sønderborg bliver: Oplevelser til vands og til lands".

Sønderborg: Der er et halvt år til den 22. Kultur- og idrætsnat fredag den 23. august 2019, men arbejdsgruppen bag det store arrangement er allerede trukket i arbejdstøjet. Temaet i år er "Oplevelser til vands og til lands".

- Vi håber, at vi igen i år har mulighed for at samle et så bredt og alsidigt felt af foreninger, klubber og andre interessenter, så vi kan vise den brede og alsidige foreningskultur, der findes i kommunen. Altså til inspiration for rigtig mange, siger Erik Rosenbæk Bollerslev, formand for Kultur- og idrætsnatten i Sønderborg.

Selve aktivitetsområdet er som tidligere år bortset fra det nu skal strække sig helt hen til det nye storhotel Alsik. Det vil sige fra Sønderborg slot, slotskajen, havnetrappen, Søndertorv, Sønder Havnegade, Nørrebro, Nørre Havnegade, Havbotorvet, Multikulturhuset og hotel Alsik.

Natløbet bliver igen i år med Dybbøl Idræts- og Ungdomsforening som arrangører, og der satses igen på et par tusinde løbere i alle aldre.

Arbejdsgruppen lægger op til to møder for deltagere fra foreninger, klubber og andre interessenter. Det første møde er et informationsmøde onsdag den 10. april kl. 19.00 i den store sal i Multikulturhuset (biblioteket). Her informeres om de store linjer i forhold til selve arrangementet.

Det næste møde er onsdag den 12. juni kl. 19.00 også i den store sal i Multikulturhuset. Her skal der i fællesskab fordeles stadepladser på Slotskajen, Sønder Havnegade, Nørre Havnegade, og tiderne i Riddersalen på slottet og på Søndertorv.

Annonce

Tilmelding til kulturnatten

Tilmeldinger - inden 1. april - skal sendes til: erikbollerslev@gmail.com med oplysning om foreningsnavn, kontaktperson og placeringsønsker.

Ellers er der mulighed for at gå ind på hjemmesiden: www.kulturnat.info og se mere om Kultur- og idrætsnatten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];