Annonce
Kultur

Kulturnatten i Ribe bliver gratis for alle

Lene Unnerup fortæller, at programmet for årets kulturnat i Ribe er lige på trapperne. Der vil igen i år være aktiviteter mange forskellige steder rundt om i byen. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Programmet for årets Kulturnat i Ribe er lige på trapperne, og der er også i år spændende og nytænkende aktiviteter i vente.

Ribe: Det har været lidt af en sejtrækker at få planlagt årets kulturnat i Ribe, der som altid foregår søndag i uge 41 - den 17. oktober.

Styregruppen har måttet se til, mens flere af de vanlige aktører ikke har kunnet bidrage i år, mens forårets coronarestriktioner ikke gjorde det nemt at få gang i planlægningen. Men at der bliver en Kulturnat er nu alligevel et faktum.

- Det har gjort, at vi faktisk var tæt på helt at aflyse årets kulturnat, men det er jo både tradition og en forventning, at der skal være en kulturnat, og det kommer der altså også i år, understreger Lene Unnerup fra styregruppen.

Annonce

- Vi har et program, der minder en smule om det i 2019, og der vil være lige så mange steder med aktiviteter som normalt, siger hun og nævner, at der kommer en naturlig overgang fra Folkemødet til Kulturnatten.

- Der vil være et streetfoodmarked på Domkirkepladsen, hvor man kan købe mad fra eksempelvis Kogehuset, Kolvig, Café Kærlig og Porsborg, samt musik og sang. Forhåbentlig gør det, at folk vil blive i byen mellem de to arrangementer. Senere kan man gå rundt i byen ad stier og få stempler og derved være med i en lodtrækning om fine præmier, fortæller Lene Unnerup, der tilføjer, at man også vil kunne komme op i Borgertårnet og få et kig ud over byen ved aftentide.

En smule for børn

Samtidig kan Lene Unnerup med beklagelse fortælle, at der ikke er så mange børneaktiviteter under kulturnatten som tidligere år.

Der vil være et streetfoodmarked på Domkirkepladsen, hvor man kan købe mad fra eksempelvis Kogehuset, Kolvig, Café Kærlig og Porsborg, samt musik og sang.

Lene Unnerup

- Der er flere børneaktiviteter i Folkemødets regi i løbet af søndag. Det kan og skal vi ikke konkurrere med, så derfor har vi skruet lidt ned for dem. Men vi håber, at børnefamilierne enten bliver i byen til vores aktiviteter eller vil komme igen, siger hun.

Blandt de børnevenlige aktiviteter er en form for trækfærge ved Ribe Roklub over Ribe Å og muligheden for at være med til at kreere et genbrugsværk ved Toldboden, noget som allerede begynder om eftermiddagen.

Annonce

Håber folkefest fortsætter

Lene Unnerup fortæller desuden, at årets kulturnat er gjort gratis for alle.

- Det er vi blevet enige om i styregruppen for at gøre det nemmere for folk at komme ind og deltage. Med Folkemødet i dagene op til og ind til søndag eftermiddag og vores gratis aktiviteter håber vi, at den folkefest, der vil være fra torsdag, også vil fortsætte til og med søndag aften, siger hun.

Kulturnat siden 1996

I år er det 22. gang, der holdes Kulturnat. Første gang var i 1996 og siden har det været kulturnat hvert år med undtagelse af 2000, 2003, 2017 og 2020.

Temaet i år er Genstart - nye stier og ståsteder. Det foregår søndag den 17. oktober fra klokken 19 - mens nogle aktiviteter allerede starter tidligere på eftermiddagen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Danmark For abonnenter

Veninden om dronning Margrethe: 'Prins Henrik var syg i meget længere tid, end man ved. Det blev nogle rigtig hårde år for hende. Men hun beklagede sig aldrig'

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Plakater skal ned igen: Ingen valgkamp i Sønderborgs gågade

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Varde

Stor skepsis kom frem på borgermøde om møller ved kommunegrænsen

Varde

Lokal forening skabte opmærksomhed om nichesport: Fik byrådspolitikerne til at krydse klinger

Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Kultur For abonnenter

Nyt drama på TV 2: 'Overleverne' er velment brevkasse-tv

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Annonce