Annonce
Kolding

Kulturnatten plejer at samle i mange tusinder: Sommerens største fest er aflyst

A.L. Passagen plejer at være propfyldt med mennesker på kulturnatten. Sådan bliver det ikke i år. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Corona afblæser massevis af sommerarrangementer i Kolding. - Vi har ingen Rosilde Festival, men når man lægger alle vores arrangementer sammen, så svarer det jo til at aflyse en virkelig stor festival, siger Koldings borgmester Jørn Pedersen.
Annonce

Kolding: Hvis alt var gået efter planen, ville tusindvis af koldingensere samles ude i byens gader fredag den 21. august. Årets kulturnat er ubetinget den dag, aften og nat på året, hvor flest i Kolding er samlet på én gang.

Men i år bliver der ingen kulturnat. Det er den direkte konsekvens af, at statsminister Mette Frederiksen har afblæst alle større arrangementer til og med august.

- Hvis vi vidste, at vi godt måtte holde kulturnat i begyndelsen af september, så kunne vi måske flytte arrangementet, men vi ved jo ikke, om vi får lov at holde kulturnat til den tid. Så derfor er vores anbefaling, at vi helt opgiver at holde kulturnat i år, fortæller kulturchef Lisbet Lambert fra Kolding Kommune.

Borgmester Jørn Pedersen er helt enig, selv om det ærgrer ham dybt at måtte afblæse folkefesten.

- Allerede nu higer folk jo efter at være sammen om en god oplevelse, så jeg tør næsten ikke tænke på, hvordan man har det, når vi kommer hen i august, siger han.

Men heller ikke borgmesteren kan se det fornuftige i at flytte et stort arrangement, som så igen risikerer at skulle rykkes eller afblæses.

- Lige nu har vi kun statsministerens udmelding om en dato, der hedder 1. september, men vi ved jo ikke, om den dato er ultimativ, så det vil være forkert at sætte et kæmpe forarbejde i gang, som risikerer at være forgæves. Og så må vi også sige, at kulturnatten fungerer bedst, når der er solskin om dagen og lune aftener, og dem er der også mindre chancer for, hvis vi rykker kulturnatten helt hen i september, siger Jørn Pedersen.

Det bliver aflyst

Grøn Koncert

Sommer ved Søen

Kulturnatten

Stella Polaris

Crazy Hours i Vamdrup

Christiansfeld Vinfestival

Majmarkedet

Kvindeløbet i Geografisk Have

Festspillet bliver sandsynligvis aflyst, Dr. Dorothea Teatret melder ud snarest

Flere koncerter på Godset er flyttet eller aflyst

Annonce

En kæmpe aflysning

Der er målt over 60.000 deltagere ved en tidligere kulturnat, og sammen med andre aflyste arrangementer som Sommer ved Søen, Grøn Koncert, Crazy Hours i Vamdrup, Stella Polaris og majmarkedet i Kolding, så er det mange tusinde mennesker, der kommer til at gå glip af en sommeroplevelse i Kolding.

- Vi har ingen Rosilde Festival, men når man lægger alle vores arrangementer sammen, så svarer det jo til at aflyse en virkelig stor festival, siger Jørn Pedersen.

Annonce

Tænk i nye baner

Koldings borgmester mener, at der er brug for at tænke kreativt. Han håber, at både politikere, handels- og kulturlivet i hele kommunen, restauratører og andre samarbejdspartnere har mod på at lægge planer for, hvad der skal ske på den anden side af karantænen.

- Vi skal udtænke nogle arrangementer, som er udformet sådan, at de hurtigt kan sættes i spil, og som også kan skubbes, hvis det viser sig at blive nødvendigt. Det skal være arrangementer, der både kan give genlyd og samle mange folk, når vi på et tidspunkt har lov til det igen, siger borgmesteren, der efter påske skal mødes med kolleger fra de øvrige partier, hvor det bliver en af de ting, der skal drøftes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Voldsom røg på gård ved Bramming: Varmeblæser smeltede ned

Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce