Annonce
forside

Kulturprojekt Støtte til Kunsthal 6100

Læserbrev: I Haderslev er der et spændende kulturprojekt på vej, kaldet "Kunsthal 6100". Det er meningen, at det skal være en ikke-kommerciel kunsthal for samtidskunst, den eneste i Sønderjylland.

Et højt kunstfagligt ambitionsniveau skal kombineres med solid lokal forankring, frivillighed og reelt medejerskab.

I projektperioden (2019-2021) skal 4 samtidskunstnere udstille i Kunsthal 6100. Alle 4 skal opholde sig i Haderslev i researchperioder, og deres udstillinger kommer til at tage udgangspunkt i den sønderjyske identitet og arbejde med den lokale forankring. Dermed skabes udstillingsoplevelser, som er specifikt knyttet til den sønderjyske region, men har relevans både nationalt og internationalt.

Kunsthal 6100 overtager bygningerne i september 2019. Det er målsætningen, at den skal gøres til en permanent kunstinstitution. Statens Kunstfond har bidraget med 500.000 til projektet, og der søges andre fonde til restfinansiering. Nu har Regionsrådet for Syddanmark også bidraget med 150.000 kr.

Ønsket er, at øge Haderslevs attraktivitet, bl.a. for tilflytning. Gøre kunst relevant, nærværende og tilgængelig.

Jeg er imponeret af nytænkningen i initiativet og af, at der allerede er etableret en stor samarbejdsflade med bl.a. uddannelsesinstitutioner, teatre, kunstakademi osv. Derudover er der mange frivillige.

Jeg håber, at både Statens Kunstfonds og Regionsrådets "blåstempling" og opbakning vil bidrage til, at det gode projekt kan opnå den nødvendige finansiering og opbakning bl.a. fra fonde.

Held og lykke med Kunsthal 6100, det skal nok blive et meget positivt aktiv for Haderslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Y-stole blev stjålet

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce