x
Annonce
Tønder

Kulturskolen inviterer alle til 10 års fødselsdag

I år er det 10 år siden, at Tønder Kommunale Musikskole og Tønder Billedkunstskole blev lagt sammen og dannede Tønder Kulturskole. Hermed blev vejen banet for at kunne tilbyde nye kulturfag til børn og unge fra 0 – 25 år i hele Tønder Kommune.

Tønder kommune: I anledning af Kulturskolens 10-års jubilæum vil Kulturskolen lave forskellige offentlige aktiviteter i kommunens fire centerbyer. De fire centerbyers SFO’er får desuden besøg af Kulturskolens musiklærere.

Der bliver en række gratis aktiviteter i Toftlund, Løgumkloster, Tønder og Skærbæk, som folk i alle aldre kan deltage i. Man behøver ikke at melde sig til på forhånd, men møder bare op.

Aktiviteterne foregår mellem mandag den 2. marts og fredag den 6. marts. Man kan læse hele programmet og detaljerne om tid og sted på hjemmesiden toenderkulturskole.dk.

Kulturskoleleder Henrik Thaysen Dam fortæller i en pressemeddelelse om Kulturskolens 10 år fødselsdag, at visionen for Kulturskolen hele tiden har været, at børn og unge i Tønder Kommune skal have de samme muligheder for at fordybe sig i kulturfag, som man har, hvis man for eksempel er barn i en stor by som Kolding.

I dag kan børn og unge fra Tønder Kommune gå til musik, billedkunst, ballet, film, drama og skriveværksted i deres fritid, ligesom de møder kulturskolen gennem forskellige samarbejder, når de er i skole eller daginstitution./aki

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Borgmester forlanger grænsen åbnet

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce