Annonce
Esbjerg

Kulturskolen søger teatertalenter

Esbjerg Kulturskole søger nye talenter til teatergrundkursus-forløbet. Der er optagelsesprøve i januar. Foto: Niels Linneberg
Esbjerg Kulturskole inviterer til optagelsesprøve på teatergrundkursus, hvor 17-25-årige kan prøve kræfter med teater.

Esbjerg: Går du med en skuespillerdrøm, er der nu mulighed for at leve drømmen ud.

Esbjerg Kulturskole inviterer nemlig til optagelsesprøve på teatergrundkursus TGK, og det er unge mellem 17 og 25 år, der kan forsøge at komme gennem nåleøjet.

TGK har eksisteret i ti år, og hvert år bliver der sendt elever videre til optagelsesprøver på anerkendte scenekunstskoler i både ind- og udland, og ganske mange kommer ind.

Undervisningen på TGK varetages af professionelle skuespillere og instruktører og styrker kendskabet til teaterfaget og udvikler den enkelte deltagers kunstneriske evner, arbejde og disciplin.

I gennemsnit er der 12 undervisningstimer om ugen fordelt på onsdag eftermiddag og aften og i weekender.

Annonce

Optagelsesprøve

Optagelsesprøven til TGK finder sted den 8. januar på Esbjerg Kulturskole.

Sidste frist for at indsende ansøgningsskema er 3. januar.

Skemaet kan findes på Esbjerg Kulturskoles hjemmeside.

Idéer og inspiration

Mia Juhl, som sidste år modtog Esbjerg Ugeavis' talentpris, har gået tre år på teatergrundkursus på Esbjerg Kulturskole i 2013 til 2015.

I sin slutevaluering sagde hun blandt andet:

- Jeg føler, at min selvstændighed og selvsikkerhed er vokset indenfor idéer og kreativ udfoldelse. Jeg kaster mig ud i det meste, så længe der er en mening bag, der er ikke længere nogen utryghed, som står imellem. Samtidig er min kreative hjernehalvdel vokset og er fyldt med idéer og inspiration, som jeg har svært ved at holde inde.

Undervisningen finder sted på Esbjerg Kulturskole i Islandsgade, og her opfordrer man alle interesserede til at søge ind, ligesom der vil blive lagt vægt på en ligelig fordeling af mænd og kvinder i optagelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce