Annonce
Esbjerg

Kulturudvalg frigiver millioner til nyt streetmiljø i Ribe

Det bliver på dette område mellem Ansgarskolen og Ribe Fritidscenter, at der i april eller maj tages det første spadestik til et nyt skaterområde og streetmiljø i Ribe. Foto: Esbjerg Kommune
På et møde i denne uge har Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg sagt ja til at frigive de 1,65 mio. kr., der skal skabe et helt nyt streetmiljø i Ribe. Senere kan dette kombineres med flere andre aktiviteter i området, men området skal ikke længere ligge i det oprindelige område bag Seminariehuset.

Ribe: I mange år har Ribes unge skatere ønsket sig et sted at hænge ud og dyrke deres hobby. Siden er flere unge mennesker kommet til med deres ønsker, og i foråret 2018 blev der så igangsat en proces vedrørende etablering af et gadeidræts- og skatermiljø på foranledning af unge ripensere.

I denne uge kom et nyt streetområde i Ribe så endnu tættere på.

På møde i kommunens Kultur & Fritidsudvalg blev det nemlig vedtaget af frigive de 1,65 mio. kr., der i det kommunale budget for 2020 blev afsat til etablering af streetområdet, hvor målet er at skabe et levende og aktivt gadeidrætsmiljø, der skaber bedre balance i Ribes ungdomsliv.

Og det glæder udvalgsformand Peder Tørnqvist(K), at man nu er nået et stort skridt videre med planerne om et nyt streetmiljø. Ikke bag Seminariehuset, som hidtil har været planen, men derimod på arealet mellem Ansgarskolens P-plads og Ribe Fritidscenter.

- Der var bred enighed i udvalget om, at penge skulle frigives. Det var det vigtigste lige nu, og nu kan vi komme videre, siger Peder Tørnqvist.

Spadestik

Peder Tørnqvist forventer, at første spadestik til skaterbane og nyt streetmiljø ved Ribe Fritidscenter bliver taget i april eller maj, og han forklarer, at han glæder sig helt vildt til at komme igang.

Medsponsorer

Udvalgsformanden ved ikke helt præcist, hvornår i processen beslutningen er taget om at flytte anlægget fra Seminariehuset til det grønne område ved Ribe Fritidscenter, men både politikere og forvaltning har været enige om, at man ikke ønskede at lukke de unge inde bag Seminariehuset.

Peder Tørnqvist forklarer, at man fra start vil have fokus på skaterbanen, men at man samtidig vil se dette som et startskud til endnu flere aktiviteter i området.

- Vi håber blandt andet på, at der også kan komme en legeplads, og vi vil nu tage et møde med blandt andet Ribe Fritidscenter samt muligvis private aktører om, hvordan vi kommer videre, siger han.

Ribe Fritidscenter har tidligere meldt ud, at man havde store planer for området, og det gjorde de blandt andet fordi direktør Peter Laursen fra brugskunstvirksomheden Ib Laursen i september 2017 foreslog, at man burde lave Sydvestjyllands største naturlegeplads et egnet sted i Ribe, og at det burde ske med hjælp fra en række lokale medsponsorer. Helt konkret lød forslaget på, at en række af Ribes større virksomheder hver kunne sponsorere et eller flere legeredskaber, så det ikke alene er ikke Esbjerg Kommune, der skal bekoste projektet, og Peder Tørnqvist er helt klar på alle idéer, der kan hjælpe med at udvikle området.

Først er det dog skaterne, der skal tilgodeses med ramper, og formålet er endvidere at arbejde ud fra en helhedstænkning af området ved at sammenkøre de mange forskellige udviklingsplaner og projekter, der tidligere har været for udviklingen af et streetmiljø i Ribe.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Navne For abonnenter

Afskedsreplik fra far til fem: - I må højst sørge i tre uger, så skal I videre med jeres liv

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Tønder

Større gylleudslip: Slamsugere i arbejde det meste af natten

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Det var der pinlig tavshed om på DF-årsmøde - og den var nærmest larmende

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Esbjerg

Socialdemokratiet hugger bremsen i og kræver byrådet på banen: Vil bremse hotel- og boligbyggeri i indre by

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Haderslev

Politikere: Honorar giver os frihed til at prioritere det politiske arbejde

Billund For abonnenter

Lea coacher dig ud af dårlige vaner: - Vi spiser med vores følelser - derfor skal vi først se på følelserne

Sydjylland For abonnenter

Vi har alle vænnet os til at betale med mobilen: Men én særlig gruppe kan ikke få Mobilepay

Annonce