Annonce
Kolding

Kun 11 ud af 282 har meldt sig til corona-jobbank

Jobcentrets medarbejdere er i gang med at screene de lediges CV'er for at finde arbejdsløse personer med de kompetencer, der kan blive hårdt brug for om lidt. Foto: Søren Gylling
HR-chef er lidt overrasket over, at så få pensionerede hidtil har meldt sig til jobbank. Nu er kommunen på vej med ny appel. Også de lediges CV'er bliver gennemtrawlet for at finde personer med de kompetencer, der kan blive hårdt brug for.
Annonce
Annonce

Ny appel

Kolding Kommune sendte mandag og tirsdag breve og e-mails til 44 sygeplejersker, 76 pædagoger og 162 social- og sundhedsassistenter, som alle er blevet pensionerede fra deres job indenfor relativt kort tid.

Af dem havde seks sygeplejersker, to pædagoger, to sosu-assistenter og en hjemmevejleder i psykiatrien torsdag ved middagstid sagt ja til at indgå i kriseberedskabet. Og så har en ægtefælle til en af de tidligere medarbejdere tilbudt sin assistance, fortæller Trine Andersen. - Han skriver, at hans kone har dårlig ryg, men at han selv er en rask og frisk 70-årig med kørekort, og at han gerne vil hjælpe, beretter HR-chefen.

For at få flere med ombord i jobbanken henvender Kolding Kommune sig nu til de pensionerede medarbejdere og andre borgere med social- og sundhedsfaglige kompetencer på flere online-platforme herunder Facebook, LinkedIn og kommunens hjemmeside.

Desuden er personalet på Kolding Jobcenter i fuld gang med at gennemgå de lediges CV'er med henblik på at afdække hvem af dem, der har de kompetencer, der kan blive hårdt brug for.

- Så vil vi direkte kontakte de ledige, der er relevante, og gøre dem opmærksomme på, at vi har den her jobbank, og opfordre dem til at melde sig, siger Trine Andersen.

Som endnu et tiltag for at sikre, at der er hænder nok i hjemmeplejen, har Kolding Kommune indgået en aftale med de private leverandører på plejeområdet om at låne hinandens personale, hvis der bliver behov for det.

- Vi er enige om, at vi skal være fælles om at hjælpe vores fælles borgere, siger HR-chefen.

Nu håber vi, at flere lige tygger på det og vælger at melde sig i løbet af de næste par dage.

Trine Andersen, HR-chef, Kolding Kommune.

Kolding. Kun 11 af de 282 pensionerede borgere, som Kolding Kommune har opfordret til at melde sig ind i en nyoprettet jobbank, har indtil videre svaret positivt tilbage med et: "Jeg er klar." Jobbanken er en del af kommunens kriseberedskab i tilfælde af, at coronapandemien udløser mangel på kommunalt sundhedsfagligt personale.

- Det er ikke overvældende, at 11 har meldt sig, så vores henvendelse har ikke givet effekt endnu desværre. Nu håber vi, at flere lige tygger på det og vælger at melde sig i løbet af de næste par dage, siger en lidt overrasket HR-chef i Kolding Kommune, Trine Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce