Annonce
Kolding

Kun 7 af 42 nye luksuslejligheder midt i Kolding er solgt efter et år: Nu åbner ejerne for udlejning

Interessen for at købe en lejlighed her i nyopførte Koldinghave er til at overse, og det overrasker ejendomsmægleren. Foto: Ludvig Dittmann
Ejendomsmægler overrasket over manglende køberinteresse for de nye ejerlejligheder i vinderprojekt i Bypark Øst. Kun syv af 42 er solgt. Nu åbner ejerne op for udlejning.
Annonce

Kolding: Salget af de nyopførte luksuslejligheder i Koldinghave i Bypark Øst går så meget i tomgang, at ejerne af byggeriet nu har besluttet at åbne op for udlejning af de mange tomme boliger.

Kun syv af de i alt 42 boliger i projektet er solgt, og desuden er to reserverede til salg, oplyser ejendomsmægler Poul-Erik Hansen fra Home, som står for salget. Det er kommet bag på ham, hvor sløjt det er gået med afsætningen indtil nu, og flere ejendomsmæglere i Kolding har da også i årevis efterlyst attraktive, centralt beliggende ejerlejligheder.

- Jeg er så overrasket. Boligerne ligger sindssygt godt. Men jeg tror, at folk lige har villet se dem færdige først, siger han med henvisning til, at første etape af byggeriet med 21 boliger stod klar til indflytning 1. juni, mens anden etape med yderligere 21 boliger er klar til indflytning 1. oktober.

Annonce

Svært

For et år siden var Poul-Erik Hansen helt anderledes optimistisk. 1. august 2019, da byggeriet af etape et havde været i gang i tre måneder, kunne han fortælle i JydskeVestkysten, at fem penthouselejligheder var solgt, og at yderligere otte var reserverede til salg med det forhold, at de interesserede købere fik solgt deres eget.

Nu åbner ejerne op for udlejning af lejlighederne. Foto: Ludvig Dittmann

Dengang fortalte Poul-Erik Hansen, at interessen for projektet var så stor, at etape to var sat i gang før tid - og han forklarede, at "hvis man bor i et 400 kvadratmeter stort hus i Rebæk og ønsker at flytte i lejlighed, så vil man ikke ind og bo i en lille lejlighed i byen. Den skal være stor, og den skal være til eje, men vi har ikke rigtig noget af det i Kolding."

Så forløbet omkring salget af Koldinghave har udviklet sig atypisk?

- Det er det jo svært at sige noget om, for det er første gang, vi har noget af denne kaliber i Kolding, siger Poul-Erik Hansen.

Annonce

Sværere

På Homes hjemmeside kunne man mandag finde 35 af de 42 lejligheder i Koldinghave annonceret til salg til priser fra 2.395.000 kroner for 90 kvadratmeter til 5.095.000 kroner for 172 kvadratmeter.


Kolding har vist sig at være et marked, der er en anelse sværere end for eksempel Horsens og Vejle, når det handler om at få solgt.

Rob Hodgkins, salgsdirektør, Raundahl & Moesby.


Men grundet det svigtende salg har ejerne, Crescendo og Raundahl & Moesby,  for en uge siden besluttet at åbne op for, at boligerne nu også kan lejes. Huslejerne svinger mellem 9200 kroner og 15.500 kroner om måneden.

- Det har hele tiden været vores plan at åbne op for udlejning, hvis boligerne ikke blev solgt. Nu vil vores samarbejdspartner Crescendo overtage ejendommene som investeringsejendom, oplyser salgsdirektør hos Raundahl & Moesby, Rob Hodgkins, som tilføjer, at interessen for at leje sig ind i Koldinghave er stor.

Men det var ikke plan A, for boligerne blev lanceret som ejerboliger?

- Ja, og derfor er de også tegnet og opført i en langt højere kvalitet end som vanligt for lejeboliger, og vi er stadig meget stolte over og glade for Koldinghave.

- Men Kolding har vist sig at være et marked, der er en anelse sværere end for eksempel Horsens og Vejle, når det handler om at få solgt, siger Rob Hodgkins.

Raundahl & Moesby udvikler projekter over hele landet.

Koldinghave

  • Koldinghave ligger i Kolding Bypark på hjørnet af Nordre Ringvej og Dyrehavegårdsvej.
  • Byggeriet er tegnet af stjernearkitekterne Cebra fra Aarhus, og det er entreprenørvirksomheden Raundahl og Moesby - ligeledes fra Aarhus - der er bygherrer på projektet.
  • Virksomheden blev i 2018 udvalgt blandt i alt fem tilbudsgivere på grunden, som Kolding Kommune havde i udbud.
  • Raundahl og Moesby bød 13,2 millioner kroner for den 7500 kvadratmeter store grund og kom altså samtidig med det byggeforslag, som by- og udviklingsforvaltningen og Kolding Byråd bedømte som det bedste.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Politiet i Syd- og Sønderjylland råber vagt i gevær: Boom i sager om digitale sexkrænkelser

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce