Annonce
Sport

Kun avancement tæller for FCK trods formdyk og skader

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
FC København har en målsætning om avancement fra EL-gruppespil. Forude venter et tæt kampprogram for klubben.

13 gruppespil på 14 sæsoner er den statistik fodboldklubben FC København ofte hiver frem, når den aktuelt skal måle sin succes i Europa.

I sidste års Europa League-gruppespil endte hovedstadsklubben sidst i gruppe C, og da lød målsætningen fra træner Ståle Solbakken på videre avancement.

Modstanderne har ændret sig, men det har målsætningen ikke.

- Målsætningen er at gå videre fra gruppespillet. Jeg ved ikke, hvor mange point der skal til. Det kommer an på, om det er en gruppe, hvor alle tager point fra hinanden. Måske tager Dynamo Kiev rigtig mange point, siger Ståle Solbakken.

Gruppen tæller foruden Dynamo Kiev også svenske Malmö FF og FC Lugano fra Schweiz. FCK skal åbne EL-ballet mod sidstnævnte torsdag klokken 18.55 i Parken.

FCK-træneren ser Dynamo Kiev med danske Mikkel Duelund på holdet som den stærkeste modstander, men det er ikke et hold, som klubben ikke kan slå, vurderer Solbakken.

FCK-anfører Carlos Zeca ønsker også at gå videre fra gruppespillet, men erkender at der skal forbedringer til.

Særligt med tanke på et tæt kamprogram frem mod landskampspausen i starten af oktober, hvor der foruden kampe i Europa, også venter opgør i ligaen mod FC Midtjylland og Brøndby.

- Det er måden, vi forstår hinanden på, og måden vi forsvarer på. Vi har en plan, og den træner vi efter, men det vi træner bliver ikke forløst i kampene.

- Så vi skal tilbage til basis. Offensivt skal vi også forbedre os. Vi skal gøre mere og skabe mere, fortæller Carlos Zeca.

FCK åbner Europa League-kampagnen med tre nederlag i bagagen, da de seneste ligakampe mod AaB og Hobro samt udekampen mod Riga FC i Europa League-kvalifikationen alle er tabt.

Klubben har særligt manglet angriberne Dame N'Doye og Jonas Wind, hvor sidstnævnte er langtidsskadet. Zeca føler ikke et større pres på sine skuldre på trods af nederlagene og profilmanglen.

- Jeg føler ikke et større pres. Presset, jeg føler, er, at få holdet til at performe, og få mig selv til at performe. De sidste to kampe følte jeg ikke, at jeg spillede særlig godt. Jeg føler ikke et pres, fordi vi mangler vigtige spillere, lyder det fra Zeca.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce