Annonce
Sport

Kun avancement tæller for FCK trods formdyk og skader

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
FC København har en målsætning om avancement fra EL-gruppespil. Forude venter et tæt kampprogram for klubben.

13 gruppespil på 14 sæsoner er den statistik fodboldklubben FC København ofte hiver frem, når den aktuelt skal måle sin succes i Europa.

I sidste års Europa League-gruppespil endte hovedstadsklubben sidst i gruppe C, og da lød målsætningen fra træner Ståle Solbakken på videre avancement.

Modstanderne har ændret sig, men det har målsætningen ikke.

- Målsætningen er at gå videre fra gruppespillet. Jeg ved ikke, hvor mange point der skal til. Det kommer an på, om det er en gruppe, hvor alle tager point fra hinanden. Måske tager Dynamo Kiev rigtig mange point, siger Ståle Solbakken.

Gruppen tæller foruden Dynamo Kiev også svenske Malmö FF og FC Lugano fra Schweiz. FCK skal åbne EL-ballet mod sidstnævnte torsdag klokken 18.55 i Parken.

FCK-træneren ser Dynamo Kiev med danske Mikkel Duelund på holdet som den stærkeste modstander, men det er ikke et hold, som klubben ikke kan slå, vurderer Solbakken.

FCK-anfører Carlos Zeca ønsker også at gå videre fra gruppespillet, men erkender at der skal forbedringer til.

Særligt med tanke på et tæt kamprogram frem mod landskampspausen i starten af oktober, hvor der foruden kampe i Europa, også venter opgør i ligaen mod FC Midtjylland og Brøndby.

- Det er måden, vi forstår hinanden på, og måden vi forsvarer på. Vi har en plan, og den træner vi efter, men det vi træner bliver ikke forløst i kampene.

- Så vi skal tilbage til basis. Offensivt skal vi også forbedre os. Vi skal gøre mere og skabe mere, fortæller Carlos Zeca.

FCK åbner Europa League-kampagnen med tre nederlag i bagagen, da de seneste ligakampe mod AaB og Hobro samt udekampen mod Riga FC i Europa League-kvalifikationen alle er tabt.

Klubben har særligt manglet angriberne Dame N'Doye og Jonas Wind, hvor sidstnævnte er langtidsskadet. Zeca føler ikke et større pres på sine skuldre på trods af nederlagene og profilmanglen.

- Jeg føler ikke et større pres. Presset, jeg føler, er, at få holdet til at performe, og få mig selv til at performe. De sidste to kampe følte jeg ikke, at jeg spillede særlig godt. Jeg føler ikke et pres, fordi vi mangler vigtige spillere, lyder det fra Zeca.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce