Annonce
Esbjerg

Kun ét sted i Esbjerg ignorerede statsministerens nye forbud

Gittes Grillbar i Nyhavnsgade havde klokken cirka 12.30 onsdag åbent og flere spisende gæster. Det strider mod regeringens forbud, som trådte i kraft onsdag klokken 10.00. Foto: Ken Mathiesen
Hos Syd- og Sønderjyllands Politi oplyste man onsdag eftermiddag, at man i kredsen i alt har haft otte tilfælde, hvor man med vejledning og dialog er kommet i overensstemmelse med de nye lukkeregler. En af disse sager var fra Esbjerg.
Annonce

Esbjerg: Dronning Margrethe sagde tirsdag aften til de danskere, som ikke følger myndighedernes anvisning, at de ikke kan være det bekendt. Forinden havde statsminister Mette Frederiksen (S) strammet skruen yderligere for at forhindre udbredelsen af den frygtede virus.

Blandt andet skulle en lang række butikker, forretninger, spisesteder, caféer og indkøbscentre lukke med virkning fra onsdag formiddag klokken 10.00, meddelte regeringschefen.

JydskeVestkysten valgte derfor fra middagstid onsdag og et par timer frem at køre en tur gennem Esbjerg for at kigge nærmere på, hvor dygtige de esbjergensiske forretningsdrivende var til at efterleve statsministerens og regeringens nye forbudsvåben i kampen mod smitte med coronavirus.

Og de var skam dygtige, forretningsindehaverne i Esbjerg, med undtagelse af ét enkelt sted.

I Gittes Grillbar bag SuperBrugsen på Strandby Plads var mindst fem personer tilstede på få kvadratmeter, og mindst to af dem var i færd med at indtage deres frokost.

Nye corona-tiltag

En lang række butikker, forretninger og centre skal lukke. Det gælder shoppingcentre, solcentre, natklubber, barer, vandpibecaféer og andre butikker. Det gælder altså alle steder, hvor personer kommer i tæt kontakt med hinanden - eksempelvis hos frisører og tatovører.

Også sports- og idrætsfaciliteter som eksempelvis fitnesscentre skal lukkes for at hindre smittespredning. Forbuddet gælder dog ikke genoptræningscentre, der er tilknyttet hospitaler eller plejehjem.

Restauranter, caféer og spisesteder skal også lukke. Det vil dog fortsat være tilladt for dem at lave takeaway. De restauranter og cafeer, der vil levere mad og drikke ud af huset, skal iagttage en række forholdsregler.

Annonce

Svært at afvise

Da avisen kontakter indehaveren af Gittes Grillbar siger hun, at den nu er lukket – det blev den omkring klokken 13.00 – og grillbaren åbner først igen med udgangen af marts.

- Egentlig solgte vi kun til take away, men det er jo ikke nemt at afvise kunderne, når de så sætter sig i grillbaren for at spise maden, fortæller indehaveren af Gittes Grillbar.

Ikke så langt fra grillbaren var der også et par gæster i Marina Trafikbar på Adgangsvejen, men eftersom der i vinduet tydeligt var skiltet med, at maden udelukkende var til takeaway, må gæsterne formodes at have været i venteposition.

Både Havgrillen i Fiskerihavnsgade, Strandbygrillen på Gl. Vardevej og stoppestedet ved Storebæltsvej var lukket, og det samme gjaldt alle barer og værtshuse i hele Esbjerg samt caféer og spisesteder, som dog for rigtig manges vedkommende har takeaway-løsninger.

Annonce

Otte tilfælde

Også byens indkøbscentre – Esbjerg Storcenter og Broen Shopping – havde fulgt regeringens påbud og var lukket ned: bortset selvfølgelig fra dagligvarebutikkerne og spisestedernes takeaway. Sædding Centrets apoteket var også fortsat åbent, mens butikkerne i City Nord – Imerco og Jysk – havde åbent. Power, som er placeret med indgang fra centertorvet ved Bilka, annoncerede, at man har etableret en alternativ indgang.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi oplyste man onsdag eftermiddag, at man i kredsen i alt har haft otte tilfælde, hvor man med vejledning og dialog er kommet i overensstemmelse med de nye regler. En af disse sager var fra Esbjerg, og der er for alle sagers vedkommende tale om forretningsdrivende.

Marina Trafikbar holder åbent, men kun for takeaway-kunder. Foto: Ken Mathiesen
Havgrillen i Fiskerihavnsgade er lukket ned. Foto: Ken Mathiesen
Strandbygrillen på Gl. Vardevej er lukket. Foto: Ken Mathiesen
Corners Pub på Gl. Vardevej er lukket på grund af coronavirus, får kunderne at vide. Foto: Ken Mathiesen
Bibas i Sædding Centret er lukket. Foto: Ken Mathiesen
Powers indgang fra centertorvet i City Nord er lukket, men elektronikkæden meddeler, at den har etableret en alternativ indgang i Esbjerg og andre steder. Foto: Ken Mathiesen
Lunden i Kvaglund var lukket onsdag over middag. Foto: Ken Mathiesen
Bodega Buster i Kongensgade er lukket ned på grund af coronakrisen. Foto: Ken Mathiesen
Karolines i Jyllandsgade er lukket. Foto: Ken Mathiesen
Lygten i Skolegade er lukket. Foto: Ken Mathiesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

75-årig druknet på Sydals

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce