Annonce
Kolding

Kun få børn har brug for nødpasning i Koldings daginstitutioner og skoler

Det er kun en meget lille brøkdel af børnene i Koldings folkeskoler, daginstitutioner og dagplejer, der har brug for nødpasning i denne tid. Mandag var 32 skolebørn og 71 børn fra dagtilbuddene sendt til nødpasning. Det svarer til henholdsvis 0,3 procent og 1,5 procent af de samlede skolebørn og daginstitutionsbørn. Foto: Søren Gylling
Det er stadig kun en lille brøkdel af børnene i Koldings skoler, daginstitutioner og dagplejer, der har brug for nødpasning, viser helt nye tal fra kommunen.
Annonce

Kolding: Selv om vi befinder os i uge to af nedlukningen af skoler, daginstutioner og dagplejer, lykkes det stadig i stor stil forældre til børn i Kolding at undgå at sende deres børn afsted til den kommunale nødpasning.

Helt nye tal fra Kolding Kommune viser, at det stadig kun er en lille brøkdel af børn, som har brug for den nødpasning, der stilles til rådighed i alle institutioner, skoler og dagplejer.

Mandag var 32 skolebørn i nødpasning, mens det gjaldt for 71 børn i daginstitutioner og dagplejer. Det svarer til, at halvanden procent af de 0-6-årige er i nødpasning, mens det kun er cirka 0,3 procent af skolebørnene, som ikke er derhjemme for at gå i skole.

Både skolechef Karen Mortensen og børnechef Merete Lund Westergaard roser forældrene i Kolding for i stort omfang at have fundet alternativ pasning og dermed være med til at mindske risikoen for smittespredning af coronavirus.

Nødpasning

  • Der bliver normalt passet cirka 4625 børn i daginstitutioner og dagplejer i Kolding. Mandag var tallet 71. Sidste mandag var tallet endnu lavere. Da var 46 børn i nødpasning i dagtilbud.
  • I Koldings folkeskoler går der normalt cirka 9250 elever. Mandag var tallet 32. Sidste mandag var 25 elever i nødpasning på skolerne.
Annonce

I vante rammer

- Jeg synes, det er et meget lavt tal, og det er i høj grad et udtryk for, at forældrene har fulgt opfordringerne, siger Merete Lund Westergaard.

Selv om antallet af børn, der har brug for pasning i daginstitutioner og dagplejer, svinger lidt fra dag til dag, kan hun konstatere, at behovet for nødpasning er steget lidt i forhold til den første uge med nedlukning af institutioner og dagplejer. Hun forudser da også, at behovet kan komme til at stige lidt mere, jo længere tid der går med nødlukning.

Nødpasningen er indtil videre foregået tilfredsstillende, selv om det har krævet omstillinger.

- Men i og med, at nødpasningen foregår i vante rammer, har det været relativt let at få til at fungere, siger Merte Lund Westergaard og henviser til, at de børn, som har brug for nødpasning, bliver passet der, hvor de plejer.

Annonce

Støtter op

På skoleområdet var de 32 børn, som mandag var i nødpasning, fordelt på 13 skoler, mens 11 skoler stod tomme hen.

Også skolechef Karen Mortensen er imponeret over, hvor få skolebørn det har været nødvendigt at sørge for pasning af.

- Man må sige, at forældrene godt nok har støttet op, siger skolechefen.

Hun erkender, at dagene måske kan føles lidt lange for de børn, der er i nødpasning - særligt hvis de er det eneste barn på skolen.

Siden sidste mandag har man også haft mulighed for at få nødpasning til småbørn om natten, hvis man stod og skulle varetage et job i for eksempel sundhedssektoren. Denne mulighed har ingen endnu benyttet sig af oplyser Merete Lund Westergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce