Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kun få børn i nødpasning: Fagchef er imponeret over forældrenes samfundssind

Arkivfoto: Tommy Kofoed
Ud af 4047 børn er kun 70 i nødpasning. Nogle steder står skolerne helt tomme.

RINGKØBING-SKJERN: Forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune har i meget høj grad selv sørget for pasning under coronaen, viser en opgørelse fra administrationen.

Hvis alle børn skulle i nødpasning, var der 4047 børn, der skulle findes plads til. Men der er kun 70, som er i nødpasning. Forholdsvis er der flest på dagplejeområdet. Her er 17 ud af 478 børn i nødpasning. På skoleområdet er der derimod det laveste andel af børn i nødpasning. Her er 16 børn ud af 1791 i nødpasning.

- Det er helt utrolig flot og samfundssind af øverste skuffe, lyder konklusionen fra fagchef Flemming Nielsen, der er dybt imponeret over, hvordan forældrene har efterlevet regeringens anbefalinger.

Fra lederne har Flemming Nielsen kun hørt om forstående forældre, der i god ro og orden og i venlig atmosfære har løst problemerne.

Hvor det plejer at være bedsteforældrene, som får opgaven, har forældrene denne gang fået organiseret mange andre alternativer, da bedsteforældrene kan være i den gruppe, som er særligt udsat for corona-smitte.

Kommunen har endvidere valgt, at børnene skal blive på deres daglige sted i nødpasning, så der ikke sker yderligere smittespredning. I andre kommuner har man valgt at samle nødpasningsbørnene.

Det betyder også, at der er steder, hvor der i disse dage er helt tømt for børn. Således er Tarm Skole helt stille lige nu. Og det glæder skolelederen, at forældre har været så gode til at finde alternativer.

- Vi har ikke et eneste barn i nødpasning. Sådan har det været siden i fredags, hvor forældrene allerede havde fundet andre løsninger. Det er enormt flot for en skole med 550 elever, siger skoleleder Christian Nørregaard fra Tarm Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce