Annonce
Kolding

Kun få kan få en plads indenfor: Kirke flytter en del af julehyggen ud i det fri

Her er Anna-Sofie Arendt fotograferet sidste jul i Seest Kirke. I går får hun besøg af færre den 24. december, selv om kirken holder fire gudstjenester i løbet af dagen. Der kan dog kun komme 38 ind til hver. Arkivfoto: Søren Gylling
I Seest Kirke bliver en del af julehyggen flyttet udenfor som et ekstra tilbud til børnefamilierne. Gudstjenesten bliver også en digital oplevelse for mange. For inde i kirken er pladsen sparsom i år.
Annonce

Kolding: Normalt kan der være et par hundrede indenfor i Seest Kirke, når alle stole bliver stillet frem, men det bliver der ikke noget af til jul, hvor alle kirke er begrænsede af de stramme corona-regler.

I Seest Kirke betyder det, at der blot bliver plads til 38 deltagere ved hver af de fire gudstjenester, som man holder i løbet af den 24. december. Pladsen er så begrænset, fordi man prioriterer, at folk skal have lov at synge med undervejs. Fordi pladserne er så få, skal man sikre sig en pladsbillet på forhånd. Det kommer der til at stå mere om i det kirkeblad, som snart udkommer.

- Det er desværre ikke mange, som kommer ind, men vi satser på, at det bliver en god oplevelse for dem, som får en plads. Det bliver først til mølle, og så må resten vælge nogle af de andre gudstjenester, vi holder enten før eller efter jul, fortæller menighedsrådets formand Jonas Christensen.

Annonce

Coronasikret aktivitet

Til gengæld har kirken arbejdet med en del ekstra muligheder, så julehyggen alligevel indfinder sig i Seest Sogn, uanset om man får plads den 24. december eller ej.

I stedet for at have særlige børnegudstjenester den 24. december, så bliver alle fire holdt helt almindeligt. For børnene bliver der en særlig gudstjeneste den 4. søndag i advent, og så har sognepræst Anna-Sofie Arendt lavet en jule- og adventsvandring, som børnefamilier kan benytte sig af hele december.


Det er noget, vi arrangerer i erkendelse af, at vi ikke kan lave, hvad vi plejer til jul. Det er bedre end ingenting, og så er det en fuldstændig coronasikret aktivitet, man kan gennemføre sammen med sin familie.

Anna-Sofie Arendt, sognepræst


- Det er et ubemandet tilbud, hvor jeg laver nogle poster og hænger op, og så får folk at vide, hvor den første post er, og så følger man ellers ruten rundt og får noget juleviden, noget hygge og noget om juleevangeliet. Det er noget, vi arrangerer i erkendelse af, at vi ikke kan lave, hvad vi plejer til jul. Det er bedre end ingenting, og så er det en fuldstændig coronasikret aktivitet, man kan gennemføre sammen med sin familie, siger sognepræsten.

Annonce

Ude af vores hænder

Hun planlægger også at optage sin juleprædiken, som bliver lagt ud digitalt den 24. december, så man kan sidde derhjemme og se den på computeren. Også de lokale børnehaver og plejehjem får særlige tilbud, der bliver optaget på forhånd og sendt ud.

- Det er helt ude af vores hænder, hvor mange vi kan lukke ind i kirken. Det rammer naturlgivis flere i forbindelse med julen, men grundlæggende er det desværre ikke anderledes, end hvad vi har håndteret siden genåbningen i maj, hvor vi også har været nødt til ind i mellem at afvise folk, fordi der er fyldt i kirken, siger Anna-Sofie Arendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg For abonnenter

Kommentar: Giv dispensation til Sønderborgs hårde ghetto

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce