Annonce
Kolding

Kun få kan få en plads indenfor: Kirke flytter en del af julehyggen ud i det fri

Her er Anna-Sofie Arendt fotograferet sidste jul i Seest Kirke. I går får hun besøg af færre den 24. december, selv om kirken holder fire gudstjenester i løbet af dagen. Der kan dog kun komme 38 ind til hver. Arkivfoto: Søren Gylling
I Seest Kirke bliver en del af julehyggen flyttet udenfor som et ekstra tilbud til børnefamilierne. Gudstjenesten bliver også en digital oplevelse for mange. For inde i kirken er pladsen sparsom i år.

Kolding: Normalt kan der være et par hundrede indenfor i Seest Kirke, når alle stole bliver stillet frem, men det bliver der ikke noget af til jul, hvor alle kirke er begrænsede af de stramme corona-regler.

I Seest Kirke betyder det, at der blot bliver plads til 38 deltagere ved hver af de fire gudstjenester, som man holder i løbet af den 24. december. Pladsen er så begrænset, fordi man prioriterer, at folk skal have lov at synge med undervejs. Fordi pladserne er så få, skal man sikre sig en pladsbillet på forhånd. Det kommer der til at stå mere om i det kirkeblad, som snart udkommer.

- Det er desværre ikke mange, som kommer ind, men vi satser på, at det bliver en god oplevelse for dem, som får en plads. Det bliver først til mølle, og så må resten vælge nogle af de andre gudstjenester, vi holder enten før eller efter jul, fortæller menighedsrådets formand Jonas Christensen.

Annonce

Coronasikret aktivitet

Til gengæld har kirken arbejdet med en del ekstra muligheder, så julehyggen alligevel indfinder sig i Seest Sogn, uanset om man får plads den 24. december eller ej.

I stedet for at have særlige børnegudstjenester den 24. december, så bliver alle fire holdt helt almindeligt. For børnene bliver der en særlig gudstjeneste den 4. søndag i advent, og så har sognepræst Anna-Sofie Arendt lavet en jule- og adventsvandring, som børnefamilier kan benytte sig af hele december.


Det er noget, vi arrangerer i erkendelse af, at vi ikke kan lave, hvad vi plejer til jul. Det er bedre end ingenting, og så er det en fuldstændig coronasikret aktivitet, man kan gennemføre sammen med sin familie.

Anna-Sofie Arendt, sognepræst


- Det er et ubemandet tilbud, hvor jeg laver nogle poster og hænger op, og så får folk at vide, hvor den første post er, og så følger man ellers ruten rundt og får noget juleviden, noget hygge og noget om juleevangeliet. Det er noget, vi arrangerer i erkendelse af, at vi ikke kan lave, hvad vi plejer til jul. Det er bedre end ingenting, og så er det en fuldstændig coronasikret aktivitet, man kan gennemføre sammen med sin familie, siger sognepræsten.

Annonce

Ude af vores hænder

Hun planlægger også at optage sin juleprædiken, som bliver lagt ud digitalt den 24. december, så man kan sidde derhjemme og se den på computeren. Også de lokale børnehaver og plejehjem får særlige tilbud, der bliver optaget på forhånd og sendt ud.

- Det er helt ude af vores hænder, hvor mange vi kan lukke ind i kirken. Det rammer naturlgivis flere i forbindelse med julen, men grundlæggende er det desværre ikke anderledes, end hvad vi har håndteret siden genåbningen i maj, hvor vi også har været nødt til ind i mellem at afvise folk, fordi der er fyldt i kirken, siger Anna-Sofie Arendt.

Annonce
Kolding For abonnenter

Sommerserie: Pernille Schwaner blev mor i foråret - og ser op til dansk OL-stjerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Eksplosionsbrand ved Rema 1000: Købmand kalder branden meget voldsom

Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Tønder

Han fik den helt rigtige ide: Kaspers nye donuts bliver revet væk i sommerlandet

Nordtyskland

Danske gæster kan være blevet smittet med coronavirus, hvis de har besøgt bestemt bar i Flensborg

Erhverv For abonnenter

Morten bruger alle vågne timer på cannabis-stiklinger: Han skal finde dén sort, som kan blive til medicin

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland For abonnenter

Markant flere fravælger UC Syd, når de skal uddannes til lærere, sygeplejersker og socialrådgivere: - Det er rigtig skidt

Sønderjyske Fodbold

Sådan blev løsningen på Haji Wright-problemet: SønderjyskE forlænger kontrakten og lader angriberen spille i Tyrkiet

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Esbjerg For abonnenter

Boliger på Støberigrunden: Forventer afklaring i løbet af efteråret

Sydjylland For abonnenter

Flere uddannelser er på vej, men de studerende siger igen nej til Syd- og Sønderjylland: Unge higer efter storbyens prestige

Livsstil

Seks singler, to hjul og en passion: Motorcykler binder dem sammen

Annonce