Annonce
Kolding

Kun få vil være chef for skole i Christiansfeld: Nu slås job op igen

Der kommer til at gå nogle måneder endnu, før en ny skoleleder er på plads på Christiansfeld Skole. Ved første stillingsopslag kom kun otte ansøgninger. Det er for få, mener skolechefen, som nu slår jobbet op endnu en gang. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Jobbet som ny skoleleder på Christiansfeld Skole tiltrak så få ansøgere, at stillingen nu slås op igen.

Christiansfeld: Interessen for at blive ny skoleleder på Christiansfeld Skole er ikke overvældende stor.

I sommer stoppede den tidligere skoleleder Poul Fremmelev for at gå på pension, og da hans job for nylig blev slået op, var der kun otte ansøgere, der havde søgt stillingen.

Det er lige i underkanten, mener skolechefen i Kolding Kommune, Karen Mortensen, og derfor er det blevet besluttet, at skolelederjobbet i Christiansfeld slås op endnu en gang, oplyser hun.

- Vi vil gerne have, at der er flere, der søger jobbet. Vores vurdering er, at der skal et bredere felt til, for det er vigtigt at have et så godt og bredt felt, så vi kan træffe den rigtige beslutning, siger Karen Mortensen.

Hun understreger, at man har opfordret de otte ansøgere om, at de opretholder deres ansøgninger, så de også indgår i næste ansøgningsrunde.

Annonce

Christiansfeld Skole

  • Poul Fremmelev stoppede som skoleleder på Christiansfeld Skole ved udgangen af juli i år. Han kom til skolen som skoleleder i oktober 2015.
  • Forinden var Hans Winther skoleleder fra 2005.
  • Skolen har cirka 430 elever i dette skoleår.

1. februar

Siden Poul Fremmelev slap tøjlerne på Christiansfeld Skole, har viceskoleleder Dorte Tonnesen været konstitueret som skoleleder. Ifølge den oprindelige plan skulle den nye skoleleder tage over ved årsskiftet, men med genopslaget forventer Karen Mortensen, at det først bliver 1. februar, at en ny mand eller kvinde kan stille sig i spidsen for skolen.

Hvorfor så få har søgt jobbet i Unesco-byen, har hun ikke umiddelbart noget bud på, men hun afviser, at Christiansfeld Skole skulle være en uattraktiv skole at være leder for.

- Men når man ser rundt i det kommunale landskab, kan man se, at der er flere lignende stillinger, der går i genopslag, og jeg har gode erfaringer med genopslag, siger Karen Mortensen.

Tror du, at den sparsomme interesse hænger sammen med de store besparelser, som skolerne i Kolding står overfor i de kommende år?

- Nej, det tror jeg ikke. Det er man igennem engang imellem som skoleleder. Nogle gange skal man gennemføre besparelser, andre gange er det andre opgaver, siger Karen Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Sønderborg

Præster havde håbet på åben kirke i påsken

Annonce