Annonce
Biler

Kun lette reparationer på værkstederne

Det er højsæson for hjulskift til sommerdæk, der sammen med serviceeftersyn fylder mest på værkstederne pt. Foto: Toyota
Kunderne går især efter service og hjulskifte på mange af landets værksteder, hvor der er mere stille under coronakrisen.
Annonce

Corona-krisen sætter sit præg hos landets bilforhandlere og autoværksteder. Her er fortsat åbent, hvor det sker med intensiv brug af værnemidler for kunder og medarbejdere, mens der er mindst mulig kontakt mellem disse og nogle steder med nedsat mandskab. Mange værksteder oplever færre kunder, fordi en del aflyser. De er dog især nogle typer reparationer, som lige nu fylder mere end andre i bookingkalenderen.

Det oplever man f.eks. hos Toyota.

- Det er typisk serviceeftersyn og pladearbejde. Desuden står vi foran den helt store hjulskiftetid, hvor folk skifter fra vinterdæk til sommerdæk, siger Anders Tystrup.

En nærmest tilsvarende melding lyder fra Peugeot og Citroën.

- Kunderne på værkstederne benytter sig især af services som hjulskifte og alm. service, siger Hanne Sørensen, der er pressechef hos Peugeot, Citroën og DS.

Samme melding lyder fra Ford.

- Det er i øjeblikket typisk serviceeftersyn og skift af vinterdæk, der udføres. Vi har i denne tid også endnu mere succes med vores videotjek, som vi indførte ved alle forhandlerne i 2017, siger Lene Dahlquist, der er pressechef hos Ford.

På den anden front ser Ford-værkstederne i øjeblikket færre karrosserireparationer, som er forsikringssager, og nedgang i tekniske reparationer.

Også hos VW er der i stor stil gang i video-inspektionerne. Herfra har man ikke et samlet overblik over typen af reparationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Billund

Første kandidat har meldt sig: Peter Fredensborg vil være borgmesterkandidat

Annonce