Annonce
forside

Kun lovbrydere skal straffes

Annonce

Læserbrev: Jan Køpke Christensen vil ikke være blødsøden. Derfor lyder et forslag fra Nye Borgerlige, at man skal straffe hele husstanden, hvis en på adressen forbryder sig mod samfundet.

Der hersker vel ikke længere nogen tvivl om Det Konservative Folkepartis holdning til og handling imod grov kriminalitet. Det vil vi ikke finde os i! Det bekæmper vi.

Alligevel mener jeg nu, at Christensen har forsømt at tænke sit værdipolitiske forslag til ende. Devisen må ifølge Christensen være at straffe alle, som er samme båd som den, der ikke opfører sig ordentligt. Sådan skal det heldigvis ikke være.

Vi skal nøjes med at forholde os til lovbryderen. For ellers tager vi en bid af vores egen retssikkerhed, i jagten på de kriminelle. Sat på spidsen kunne man jo forestille sig en lokalpolitisk aktiv person fra et tilfældigt parti, f.eks. Nye Borgerlige. Hvis vedkommende nu forbrød sig mod demokratiets kodeks, skulle så hele Nye Borgerlige udelukkes fra den demokratiske samtale? Heldigvis ikke! Selvom jeg da godt kan se det kortsigtede fristende i den tankegang.

Lad os se, om vi ikke kan komme frem til bedre kriminalitetsbekæmpende metoder sammen. Alle sammen. Christensen er derfor meget velkommen hos mig til en kop dialogkaffe. Bonus info: Jeg bor for enden af en stikvej. Det kan være vanskeligt at kovende med en campingvogn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce