Annonce
Tønder

Kun mænd har meldt sig klar til gratis smørrebrød

Smørrebrættets Vinzent Fischer og Henriette Palmvig er klar med pokalen til den hurtigste slughals. 10 deltagere - alle mænd - er klar til spisning. Konkurrencen afvikles onsdag klokken 15 foran frokostrestauranten i Vestergade. Foto: Martin Franciere

TØNDER: Onsdag bænker 10 mand sig ved bordene ud for frokostrestauranten Smørrebrættet i Tønder for at spise sig en gratis pukkel til.

Smørrebrødsparret, Henriette Palmvig og Vinzent Fischer, der har udskrevet konkurrencen om spisning af fem stykker smørrebrød på tid, fortæller, at 30 personer har meldt sig til dysten. Men alle var af hankøn.

- Ikke en eneste kvinde har meldt sig, siger Henriette Palmvig, der med kæresten har udtrukket 10 deltagere, der alle tirsdag fik personlig besked om at møde op ved Smørrebrættet onsdag.

Parret har tidligere oplyst, at menuen onsdag står på smørrebrød med leverpostej, hamburgerryg, fiskefilet og roastbeef - alt sammen toppet med det tilhørende garniture som remoulade, rødbeder, ristede løg og agurker. Det sidste stykke er indtil videre en hemmelighed.

Konkurrencen slutter af med en portion hjemmelavet citronfromage.

Og hvor lang tid kan det så tage at konsumere fem stykker brød og en fromage?

- Jeg tror ikke, det tager 10 minutter - måske snarere fem. Der bliver ikke tid til at nyde det, lyder det fra smørrebrødsjomfruen.

Konkurrencen finder sted foran Smørrebrættet, Vestergade 46 klokken 15 onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce