x
Annonce
Aabenraa

Kun to mødte op: Stor svømmeklub truer med at kaste håndklædet i bassinet

Hvis der fortsat skal være en svømmeklub i Aabenraa, kræver det mindst to nye til bestyrelsen i Opnør. Arkivfoto: Lene Esthave
Aabenraas svømmeklub med 450 medlemmer mangler folk til en ny bestyrelse, efter der kun mødte to op til seneste generalforsamling. Nu indkalder den til ekstraordinær generalforsamling, og kan der ikke findes en ny bestyrelse, lukker den.

Aabenraa: Skal det være helt slut med svømmeklubben Opnør i Aabenraa?

Det kan i hvert fald meget vel være resultatet, efter at foreningen har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling med henblik på at få sammensat en ny bestyrelse. Det lykkedes ikke, da svømmeklubben inviterede til generalforsamling den 20. februar, og nu er det alvor, lyder det fra bestyrelsen.

- Det er vigtigt at møde op, så der kan laves en ny bestyrelse. Ellers vil svømmeklubben lukke ned og alle hold blive aflyst, skriver bestyrelsen på klubbens hjemmeside og tilføjer:

- Til generalforsamlingen mødte to forældre op ud over den siddende bestyrelse. To ud af 450 medlemmer! Det kan da ikke passe, at der ikke er flere, der har interesse i, at der er en svømmeklub i Aabenraa.

Annonce

Svømmeklubben Opnør

Svømmeklubben Opnør stammer helt tilbage fra dengang, hvor man svømmede i Aabenraa Fjord.

Navnet “Opnør” er Aabenraas oprindelige navn, som betyder "åben strandbred".

Det er egentlig okay

Ifølge fungerende formand Jesper Stærk Jakobsen var det dog heller ikke forventningen, at generalforsamlingen ville kaste alverden af sig.

- Hele bestyrelsen havde sådan set besluttet ikke at fortsætte. Så at der overhovedet var én, der alligevel valgte at blive, og to der kom til, var egentlig okay. Det kan måske også virke lidt afskrækkende, at vi skriver i invitationen til generalforsamlingen, at der ikke er nogen, der fortsætter, siger han om det sløje fremmøde og tilføjer, at der er brug for minimum to yderligere bestyrelsesmedlemmer og gerne to suppleanter.

Han ønsker ikke selv at fortsætte med bestyrelsesarbejdet.

- Det har da været en svær beslutning, for jeg har haft mange gode år i Opnør, både som træner og senest tre år i bestyrelsen. Men vi er nok kørt lidt død i det. Vi har brugt rigtig meget tid på at få økonomien på ret køl, og nu synes vi, vi har et godt setup. Det har trukket tænder ud, men nu er der også et godt udgangspunkt for en ny bestyrelse, siger Jesper Stærk Jakobsen.

Den ekstraordinære generalforsamling finder sted den 18. marts klokken 19 i Arena Aabenraa. Der er to punkter på programmet: Godkendelse af det endelige regnskab og en afklaring på, om svømmeklubben skal fortsætte eller lukke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce