Annonce
Regionalt

Kun tre kommuner går fri af bekymrende smittetal: Nu har coronaen også godt fat i Sønderborg og Vejen

Coronavirussen har nu også et godt greb i Vejen og Sønderborg Kommuner, hvor smittetallene nu af myndighederne vurderes som bekrymrende efter nye stigninger. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Efter nye smitteudbrud flere steder i det syd- og sønderjyske er der nu kun tre ud af af landsdelens ti kommuner, der ikke er på myndighedernes bekymringsliste.
Annonce

Status: Der skal være over 20 smittede pr. 100.000 indbyggere, før myndighederne vurderer, at situationen er bekymrende.

Det er nu tilfældet i syv ud af ti af de syd- og sønderjyske kommuner. Det er kun Fanø Kommune, hvor der ikke har været nogen nye smittetilfælde de seneste syv dage, der sammen med Haderslev og Aabenraa kommuner går fri.

I Aabenraa stiger smittetallet dog støt. Det seneste døgn er der her konstateret 11 nye smittede, hvilket er en stigning på fire siden onsdag. Det svarer til, at der er 19 smittede per 100.000 indbyggere.

I nabokommunen Sønderborg er der nu 22 smittede pr. 100.000 indbyggere, efter antallet af nye smittetilfælde på et døgn er steget fra 13 til 16.

Smittetal torsdag den 24. september

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er onsdagens tal)

Varde: 35 (36)

Esbjerg: 55 (64)

Fanø: 0 (1)

Billund: 7 (7)

Vejen: 12 (7)

Kolding: 38 (32)

Haderslev: 3 (3)

Tønder: 9 (8)

Aabenraa: 11 (8)

Sønderborg: 16 (13)

Kilde: Statens Serum Institut

Også i Vejen går situationen i den forkerte retning. Her nærmer man sig myndighedernes kritiske grænse med 28 smittede pr. 100.000 indbyggere. Grænsen er 30.

Annonce

Værst i Varde

Højdespringeren i landsdelen er fortsat Varde trods et fald på et enkelt smittetilfælde siden onsdag.

I Esbjerg falder antallet af nye smittetilfælde for anden dag i streg. Onsdag var antallet 64, mens det torsdag er faldet til 55. Den vestkyske kommune er dog stadig i den alarmerende zone med 48 smittede pr. 100.000 indbyggere.


I Kolding spreder smitten sig fortsat. Torsdag er der konstateret 38 tilfælde de seneste syv dage, hvilket er seks mere end onsdagens tal.


I Kolding spreder smitten sig fortsat. Torsdag er der konstateret 38 tilfælde de seneste syv dage, hvilket er seks mere end onsdagens tal.

For anden dag i træk er der på landsplan over 500 smittede på et døgn. Der er nemlig konstateret 559 nye smittetilfælde siden onsdag, hvor tallet var 558.

Siden onsdag er 17 flere patienter blevet indlagt, så det samlede antal indlagte nu er oppe på 95. Det er det højeste antal indlagte siden juni. 19 personer er indlagt på intensiv, hvilket er én færre end onsdag. Af dem er fem personer i respirator. To personer med covid-19 er døde det seneste døgn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Populær familieklub begynder i Ribe

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce