Annonce
Regionalt

Kun tre kommuner går fri af bekymrende smittetal: Nu har coronaen også godt fat i Sønderborg og Vejen

Coronavirussen har nu også et godt greb i Vejen og Sønderborg Kommuner, hvor smittetallene nu af myndighederne vurderes som bekrymrende efter nye stigninger. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Efter nye smitteudbrud flere steder i det syd- og sønderjyske er der nu kun tre ud af af landsdelens ti kommuner, der ikke er på myndighedernes bekymringsliste.

Status: Der skal være over 20 smittede pr. 100.000 indbyggere, før myndighederne vurderer, at situationen er bekymrende.

Det er nu tilfældet i syv ud af ti af de syd- og sønderjyske kommuner. Det er kun Fanø Kommune, hvor der ikke har været nogen nye smittetilfælde de seneste syv dage, der sammen med Haderslev og Aabenraa kommuner går fri.

I Aabenraa stiger smittetallet dog støt. Det seneste døgn er der her konstateret 11 nye smittede, hvilket er en stigning på fire siden onsdag. Det svarer til, at der er 19 smittede per 100.000 indbyggere.

Annonce

I nabokommunen Sønderborg er der nu 22 smittede pr. 100.000 indbyggere, efter antallet af nye smittetilfælde på et døgn er steget fra 13 til 16.

Smittetal torsdag den 24. september

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er onsdagens tal)

Varde: 35 (36)

Esbjerg: 55 (64)

Fanø: 0 (1)

Billund: 7 (7)

Vejen: 12 (7)

Kolding: 38 (32)

Haderslev: 3 (3)

Tønder: 9 (8)

Aabenraa: 11 (8)

Sønderborg: 16 (13)

Kilde: Statens Serum Institut

Også i Vejen går situationen i den forkerte retning. Her nærmer man sig myndighedernes kritiske grænse med 28 smittede pr. 100.000 indbyggere. Grænsen er 30.

Værst i Varde

Højdespringeren i landsdelen er fortsat Varde trods et fald på et enkelt smittetilfælde siden onsdag.

I Esbjerg falder antallet af nye smittetilfælde for anden dag i streg. Onsdag var antallet 64, mens det torsdag er faldet til 55. Den vestkyske kommune er dog stadig i den alarmerende zone med 48 smittede pr. 100.000 indbyggere.


I Kolding spreder smitten sig fortsat. Torsdag er der konstateret 38 tilfælde de seneste syv dage, hvilket er seks mere end onsdagens tal.


I Kolding spreder smitten sig fortsat. Torsdag er der konstateret 38 tilfælde de seneste syv dage, hvilket er seks mere end onsdagens tal.

For anden dag i træk er der på landsplan over 500 smittede på et døgn. Der er nemlig konstateret 559 nye smittetilfælde siden onsdag, hvor tallet var 558.

Siden onsdag er 17 flere patienter blevet indlagt, så det samlede antal indlagte nu er oppe på 95. Det er det højeste antal indlagte siden juni. 19 personer er indlagt på intensiv, hvilket er én færre end onsdag. Af dem er fem personer i respirator. To personer med covid-19 er døde det seneste døgn.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kræftsyge Tanja har skreget på hjælp til sin retarderede søn i årevis: 8-årige Victor slår sine klassekammerater og kan hverken alfabetet eller tegne en sol – alligevel sidder han i en helt normal skoleklasse

Erhverv For abonnenter

10.000 biler i døgnet er ikke til at stå for: Vil bygge tank, vaskehal og fastfoodrestaurant

Aabenraa

Væltet borgmester har intet hastværk: Mulighederne er jo mange og eftervederlag sikrer økonomien

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Vejen For abonnenter

Line har hænderne skruet rigtigt på: Står selv for at renovere træskomandens gamle hus

Sydjylland For abonnenter

Professor svævede mellem liv og død under ti timer lang operation: To nye lunger bragte ham tilbage til livet, der for altid er forandret

Kolding For abonnenter

Børnefamilie er flyttet fra Frederiksberg og tilbage til Signes barndomshjem på landet: Nu skal de bo med alle bedsteforældre som nærmeste naboer

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Aabenraa For abonnenter

Sådan får byrådsmedlemmer tingene til at hænge sammen: Nedsat tid, hurtige ben og køb af ekstra medarbejdertimer

Haderslev For abonnenter

Tre dybt kriminelle brødre venter på at blive sendt ud af landet

Esbjerg

Flere skoleelever har behov for særlig hjælp: Forældre føler sig svigtet - og kritiserer kommunen for at glemme børnene

Annonce