Annonce
Sport

Kun vilde resultater kan sende Danmark i VM-semifinalen

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Danmark skal vinde de to sidste kampe og er desuden afhængig af flere andre resultater for at få medaljekampe.

Håndboldkvinderne er trods 19-22-nederlaget til Norge endnu ikke definitivt ude af billedet til en plads i medaljekampene ved VM.

Chancerne er dog mikroskopiske, og det forekommer tæt på urealistisk, at Danmark i de sidste to spillerunder kan flytte sig op på en af de to første pladser i mellemrundepuljen.

Men det kan altså lade sig gøre, hvis Danmark får en masse hjælp.

Først og fremmest skal Danmark selv besejre både Holland og Serbien, hvilket i sig selv kan blive svært nok.

Derudover skal Norge tabe til både Sydkorea og Tyskland, og det ligger heller ikke umiddelbart til højrebenet.

Og så skal Holland og Sydkorea lige slutte af med at spille uafgjort med hinanden.

I så fald vil Tyskland vinde puljen, mens Danmark, Holland og Sydkorea alle slutter på fem point. Danmark vil så være bedst i de tre holds indbyrdes regnskab og dermed snuppe andenpladsen.

Det er dog så langt ude, at end ikke landstræner Klavs Bruun Jørgensen tror på det.

- Vi kan godt se, at en semifinale er ualmindeligt besværlig at nå, fordi vi højst kan få fem point. Jeg kan ikke huske, hvornår det har været nok, siger han.

Det betyder dog ikke, at Danmarks to sidste kampe bliver uden betydning. Danmark spiller for at sikre sig en plads i OL-kvalifikationsturneringen i foråret.

En VM-placering blandt de syv bedste holder OL-håbet i live.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce