Annonce
Varde

Kunde i Jysk om Lars Larsens død: Det er et tab for os alle sammen

Krista Hansen vurderer, at Lars Larsens død er et tab for hele Danmark. Foto: Morten Nielsen
Hjemme hos næsten alle danskere har Lars Larsen sat sit præg på vores hjem. Også i Varde, hvor flaget gik på halv.

Varde: Lars Larsen har ikke kun sat sit præg på næsten alle danskeres soveværelser, men også det sydlige Varde. Flaget gik mandag på halv ved Idémøbler, og lige på den anden side af Ribevej kan man se Vardes afdeling af butikken Jysk. Lars Larsen ejer både Idémøbler og Jysk, men det var mandag formiddag kun ved Idémøbler, at den store købmands død blev markeret.

Men en kunde i Jysk, Krista Hansen, 70 år fra Varde, lægger ikke skjul på, at Lars Larsen har betydet noget for hende. Ikke personligt - men...

- Jeg har handlet meget i Jysk altid, siger Krista Hansen, som også har en karakteristik af Lars Larsen, som blev 71 år.

- Han var jo en gæv jyde. Ikke så høj et vist sted. Men så måtte man alligevel trække på smilebåndet, at han husstandsomdelte bogen om ham selv. Det var ikke så beskedent, siger Krista Hansen.

Men hun læste bogen med stor interesse om Lars Larsen, som på den ene side var en jævn mand, men jo altså også kunne føre sig frem som Europas og verdens største dynekonge.

Annonce
Lissi Knudsen, pensioneret pædagog: Det er her, man har råd til at handle. Foto: Morten Nielsen

Her har man jo råd

Lissi Knudsen, 67 år, fra Oksbøl er også kunde i Jysk i Varde.

- Det er jo her, man har råd til at købe ind, siger Lissi Knudsen, som er pensioneret pædagog.

Hun havde hørt nyheden om Lars Larsens bortgang, da hun handlede i butikken mandag før middag.

- Lars Larsen var nede på jorden, og han var tiltalende, siger Lissi Knudsen, som har handlet talrige gange i en Jysk-butik eller dengang, da den store butikskæde hed Jysk Sengetøjslager.

- Man har det, til det ikke kan holde længere, siger Lissi om produkterne i Jysk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce