Annonce
Erhverv

Kunder i tusindtal forlader stadig Danske Bank

Ints Kalnins/Reuters
Den estiske hvidvasksag har kostet Danske Bank dyrt på kundetilfredsheden. Banken mister fortsat kunder.

Det er ikke gået ubemærket hen hos kunderne, at Danske Bank har været arnestedet for en af verdens største sager om hvidvask.

Sagen giver fortsat kundeflugt og påvirker kundetilfredsheden, skriver Danske Bank i sit regnskab for første halvår.

- Den estiske sag fortsætter med at have en negativ indflydelse på kundetilfredsheden og kundeantallet for detailkunder i Danmark, skriver Danske Bank.

Danske Bank mistede 13.600 NemKonto-kunder i første halvår. 4300 af dem i andet kvartal. Banken noterer sig dermed, at strømmen af kunder ud af banken er blevet mindre stærk.

Siden starten af 2018, hvor hvidvasksagen kom for dagens lys, har Danske Bank mistet 76.000 NemKonto-kunder og har nu 1,2 millioner kunder.

Det bliver også i regnskabet noteret, at kundetilfredsheden er bedre, end den var i 2018, hvor sagen for alvor kom frem.

- Scorerne for kundetilfredshed er dog utilfredsstillende og under vores målsætning. Vi er dedikerede til at give både nye og eksisterende kunder en god oplevelse og øge kundetilfredsheden, skriver Danske Bank.

Den danske forretning er da også under pres. Både indtægter fra renter og fra gebyrer faldt i første halvår sammenlignet med året før, og resultatet før skat i Danmark dykkede med 32 procent til 2,7 milliarder kroner.

Det var dog også påvirket af nedskrivninger på udlån, hvor der i første halvår 2018 blev tilbageført penge fra den konto.

Tilbagegangen i Danmark skyldes regnskabet, konkurrence, lave renter og større udgifter, når der skal skaffes penge.

- Tilbagegangen reflekterer også tabet af kunder efter den estiske sag og højere omkostninger til at møde nye krav fra Finanstilsynet, skriver Danske Bank.

Sagen om hvidvask er ikke slut for Danske Bank. I regnskabet skriver banken:

- Vi er stadig under efterforskning af myndigheder i Danmark, Estland, Frankrig og USA, og vi fortsætter med at samarbejde med dem.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];