Annonce
Varde

Kunderne går: Politianmeldt restaurant i turistby får sin anden sure smiley på et år

På under et år har Kjærs Restaurant i Nørre Nebel fået to gange fået en sur smiley og er nu efter det seneste kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen meldt til politiet. Arkivfoto: Karin Kjærsgaard
Fødevarestyrelsen anmelder Kjærs Restaurant i Nørre Nebel til politiet efter kontrolbesøg. Rengøringen er meget mangelfuld. Indehaver føler sig forfulgt.

Nørre Nebel: Det er ikke mere end et år siden, at Kjærs Restaurant i turistbyen Nørre Nebel fik en sur smiley. Både for mangelfuld rengøring og for fødevarer, der ikke var egnet til menneskeføde. Det udløste den 25. juni 2018 et bødeforlæg på 5.000 kroner til indehaveren Harun Avci. Og nu er den så gal igen.

Den 21. maj fik Kjærs Restaurant endnu en sur smiley efter tre glade smileys. Fødevarestyrelsen har efterfølgende politianmeldt Kjærs Restaurant og skriver i blandt andet i sin kontrolrapport:

Virksomheden fremstår generelt mangelfuldt rengjort på vægge, loft, gulv samt udstyr. Røremaskine er belagt med gammelt skidt. Vindueskarm fremstår på bundplade med ansamling af støv, som let lader sig fjerne med en hånd. Blender brugt dags dato fremstår med gammelt skidt, snavs og olie på betjeningspanel. Hurtighakker er samlet med tape, som har opsamlet skidt og snavs. Maskinen er i drift. Karm rundt om fryser fremstår med gammelt skidt og snavs, som let lader sig fjerne med en negl. Moppe, som anvendes til daglig gulvvask, lugter meget jordslået.

Annonce
De må ikke presse os, men hjælpe os. Selvfølgelig gør vi rent. Det gør vi hver aften. Men når vi arbejder med mel, så bliver det selvfølgelig lidt beskidt.

Indehaver Harun Avci, Kjærs Restaurant

De må ikke presse os

Harun Avci føler sig forfulgt.

- De må ikke presse os, men hjælpe os. Selvfølgelig gør vi rent. Det gør vi hver aften. Men når vi arbejder med mel, så bliver det selvfølgelig lidt beskidt, siger Harun Avci.

Han undrer sig meget over Fødevarestyrelsen, der de seneste tre gange var kommet med en mand på kontrolbesøg. Og da var det lutter smil, hjælp og vejledning.

- Jeg synes ikke, det er pænt, at der kommer to for at tjekke mig. De ødelægger mig, siger Harun Avci.

Kunderne går

I den seneste kontrolrapport, der udløste en sur smiley, står der ikke, hvad han politianmeldes for.

JydskeVestkysten har bedt om en forklaring fra Fødevarestyrelsen, der endnu ikke er vendt tilbage. JydskeVestkysten vil også gerne vide, hvorfor Kjærs Restaurant denne gang havde besøg af to kontrollanter.

Harun Avci har allerede mærket konsekvenserne af den dårlige rengøring og efterfølgende sure smiley.

- Folk kigger på vores kontrolrapport og går, siger Harun Avci.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Annonce