Annonce
Aabenraa

Kunderne har lært lektien: god plads til at handle ved torvedagen

Med tydelig markering blev kunderne ved lørdagens torvehandel i Aabenraa bedt om at holde afstand for dermed at mindske risikoen for smitte. foto: Jan Sternkopf
Torvehandlen i Aabenraa er i gang igen, efter at Aabenraa Business i samarbejde med myndighederne kunne give grønt lys. Stadeholderne skal blot sørge for tydelig markering for at sikre god afstand mellem kunderne. Kunderne har også lært lektien.
Annonce

Aabenraa: - Det gælder jo en stor del af årets omsætning. April og maj er lige sæsonen for udplantning af blomster. Så jeg er rigtig glad. Og taknemmelig over at kunne holde gang i forretningen.

Sådan lød det fra en travl blomsterhandler Anders Strandby lørdag formiddag på pladsen bag Hotel Europa. Sammen med seks andre stadeholdere kunne han byde kunderne velkommen til ugens torvehandel efter en uges pause, hvor myndighedernes corona-restriktioner havde sat en foreløbig stopper for markedsdagen.

Nu er det igen tilladt - dog skal tydelig mærkning sørge for at kunderne holder afstand.

Det havde stadeholderne gjort på effektiv vis. Både med kegler, streger og store skilte.

- Vi har naturligvis stor respekt for situationen, og vi gør alt for at minimere risikoen for smitte. Heldigvis foregår handlen i det fri, lød det fra Anders Strandby.

Én ting er de forholdsregler, som stadeholderne tager, en anden er kundernes adfærd under de givne omstændigheder. Anders Strandby havde dog kun ros til de borgere, der foretog deres indkøb denne lørdag formiddag:

- Der er sket meget med folks bevidsthed i løbet af de seneste tre uger. Det er blevet helt naturligt at holde afstand, og folk er meget opmærksomme på situationer, hvor man kunne komme for tæt på hinanden.

Myndighederne har givet grønt lys for torvehandel - dog skal stadeholderne med forskellige foranstaltninger sørge for at kunderne holder afstand. Og kunderne? Ja - de må udøve selvdisciplin. foto: Jan Sternkopf
Torvehandlen i Aabenraa kom i gang igen efter en uges pause på grund af corona-restriktionerne. Nu er der dog åbnet igen for markedsforretninger under åben himmel. foto: Jan Sternkopf
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce