Annonce
Sønderborg

Kunderne strømmer til: Badehotel er en bragende succes

Badehotellet på Nordals har 21 dobbeltværelser, en festsal og to restauranter. Foto: André Thorup
For ti år siden brugte sønderjysk rigmand et trecifret millionbeløb på at bygge nyt badehotel på Nordals. Det viste sig at være en ualmindelig god idé.
Annonce

Nordals: Ad snoede veje går det fra Nordborg og ud mod Dyvig. Ned ad en bakke og pludselig ligger det der ved en lille havn. Et hotel i svenskrødt træ med matsort tage og hvide kontraster på kviste og vinduer.

Idyllen og fornemmelse af gamle dage fortsætter indenfor. Fra den blå hall ledes man videre til til restauranten Amstrup&Vigen samt festsalen med udsigt til vandet og lystbådene gennem de småsprossede vinduer.

Dyvig Badehotel og forpagter John Bech Amstrup kan 1. juli fejre 10 års fødselsdag. Foto: André Thorup

Det er dog nybygget idyl. Dyvig Badehotel med 21 værelser blev opført midt i finanskrisen for et trecifret millionbeløb. 1. juli er det ti somre siden, at milliardæren Hans Michael Jebsen kunne slå dørene op for første gang.

Anja Sølvbeck er en af 40 ansatte på hotellet i højsæsonen fra april til 31. december. Foto: André Thorup

Den nostalgiske stemning trækker kunder til. Mange kommer fra København og Hamborg, men en del er også lokale. Belægningsprocenten var sidste år på 87 procent, og der blev serveret over 10.000 stjerneskud. Alle værelser er i øvrigt booket hele sommeren.

Annonce

Omtumlet start

Den kokkeuddannede John Bech Amstrup var i første omgang ikke interesseret i at blive forpagter for det nybyggede badehotel, da hans chef på Schackenborg Slotskro for godt ti år siden ringede med et tilbud.

John Bech Amstrup har arbejdet på Ruths Hotel i Skagen og Schakenborg Slotskro. Foto: André Thorup

Han lod sig alligevel overtale til at tage tur til over til hotellet i den lille afsides vig. Selvom der stadig var stillads i salen og pap på gulvet, var han solgt. Amstrup sagde ja og rykkede to dage senere til badehotellet, hvor han har en lejlighed.

Køkkenchef Christian Boisen har travlt med to restauranter og mange selskaber. Foto: André Thorup

På en måned skulle den unge forpagter ansætte personale, købe inventar, sammensætte en menu og få alt klar til åbningen. Det var en hektisk tid også efter åbningen. De første par måneder var der hver dag 200-300 gæster.

- 2010 står sløret for mig. Det var et kaos. Hvis jeg fik mere end fire timers søvn, så var jeg glad. Jeg var her nærmest hver dag de første fem år, husker John Bech Amstrup.

Annonce

Købt på opfordring

Siden 1862 har der ligget en kro i Dyvig. I 2002 købte milliardæren og udlandssønderjyden Hans Michael Jebsen kroen på opfordring fra vennen og Danfoss-ejer Jørgen Mads Clausen. Kroen blev lukket og revet ned. I 2010 stod det nybyggede badehotel klar.

Familien Clausen er i øvrigt så glad for badehotellet, at den er hyppige gæster i restauranten. En del af festlighederne i forbindelse med Bitten Clausens 100 års fødselsdag i 2016 blev også holdt på hotellet, hvor en suite er opkaldt efter hende.

Hans Michael Jebsen ejer hotellet, som han lod opføre, hvor der før lå en kro. Arkivfoto; Ulrik Pedersen

Badehotellet har 21 dobbeltværelser, en festsal og to restauranter. Skipperstuen er et brasserie med klassiske franske og danske retter - kåret til årets bedste brasserie i 2019 af Den danske Spiseguide.

I den blåmalede gourmetrestaurant Amstrup&Vigen serveres der syv retters menu med tilhørende vine. Så udsøgte at restauranten i 2017 og 2019 blev kåret til årets Avec&Vinkort af spiseguiden.

Annonce

Kælet for detaljerne

At udlandssønderjyden Hans Michael Jebsen står bag er til at få øje på. Ligesom de andre steder han gennem årene har købt og restaureret, er der gjort meget ud af detaljerne. Der er ikke gået på kompromis.

Festsalens specielle udtryk er et resultatet af, at Jebsen en dag så en reportage fra en engelsk herregård i et boligmagasin. Her var et bibliotek med stjerneloft, så derfor er stjerner i loftet i Dyvigs sal.

Forpagter John Bech Amstrup bor i en lejlighed på hotellet med hunden Konrad. Foto: André Thorup

At Jebsen er af skibsrederslægt fornægter sig heller ikke. Der er del maritime genstande rundt omkring. Gange og rum bugner af antikviteter. Her er ægte tæpper på gulvet og nænsomt restaurerede maler fra ejerens egen samling pryder væggene.

Festsalens specielle udtryk er inspireret af indretningen på en engelsk herregård. Foto: André Thorup

Loftet i restauranten er snedkeret med stolper og planker fra 1650 - genbrugt fra Klintholm Gods, hvor stengulvet i hallen ligeledes kommer fra. De håndlavede tapeter er fra London og afsluttes med en fin bort i 18 karat guld.

Annonce

Reception og kokketræf

Den kaotiske start har badehotellet forlængst lagt bag sig. Projektet er i så høj grad lykkedes. Især de seneste fem år er det gået stærkt. De 12 ansatte, der åbnede hotellet, er i dag blevet 40 i højsæsonen og 20 om vinteren.

- Jeg sover rigtig godt og har ingen bekymringer. Vi har i dag en meget god forretning og utrolig mange gæster, siger John Bech Amstrup, som dog på ingen måde hviler på laurbærrene.

- Man er hele tiden til eksamen. Der er nye mennesker hver dag. Det er gæsternes forventninger, vi er oppe imod hver eneste dag. Hvis man vil være blandt eliten, så skal man være kompromisløs. Det skal bare være i orden. Vi hviler aldrig. Jeg er perfektionist. Jeg tror på, at det perfekte er uopnåeligt, og det er derfor vi er, hvor vi er i dag.

De ti år vil 1. juli blive fejret med åben reception med livemusik, forfriskninger og snacks fra 12-16. Om aftenen bliver fødselsdagen markeret med Kokketræf i Stjernesalen, hvor det koster at deltage.

Dyvig Badehotel

  • I generationer har der ligget en kro i bunden af Dyvig. I 2002 købte ejer af familievirksomheden Jebsen & Co med hovedsæde i Hong Kong Hans Michael Jebsen den gamle Dyvig Kro.
  • Kroen blev lukket i 2004 og blev herefter revet ned. Først den 1. juli 2010 stod det nybyggede Dyvig Badehotel færdigt med 21 værelser, to restauranter og en festsal.
  • Jebsen ejer en række hoteller og kroer bl.a. Ballebro Færgekro, Hotel Baltic, Restaurant Knapp, Løjt Kro, Restaurant Damende, Kalvø Badehotel og Schakenborg Slotskro.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Skræmmende godt - Twenty er i finalen

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Fjerde gang var lykkens gang: Ribe-Esbjerg på pointtavlen efter fredagsdrama i Lemvig

Annonce