Annonce
Varde

Kunst: Fire nye gæster på Vestjyllandudstillingen i Varde

Jørn Houberg udstiller blandt andet dette værk. Pressebillede

Varde: Vestjyllandsudstillingen er Vestjyllands eneste lokalt funderede kunstnersammenslutning, og den er nu blevet 40 år. Sammenslutningens nuværende medlemsskare er dog ved at brede sig ud over resten af landet, men basis ligger stadig i Vestjylland.

I år er et nyt medlem kommet til. Det er papirkunstneren Peter Callesen, der tidligere har været gæst på udstillingen. Desuden har præsenteres fire nye gæster: Freja Niemann Lundrup fra Odense, Külli Suitso fra Middelfart, Birgitte Thorlacius fra Asperup og Signe Vad fra København.

Blandt de faste medlemmer udstiller Peter Callesen, Marie-Louise Exner, Bibi Hansen, Jørn Houborg, Steen Kjær Jacobsen, Jens Chr. Jensen, Ole Holm Larsen, Eva Merz, Søren Morns, Michael Mørk, Per J.K. Pedersen, Anna Sørensen, Jan Torstenson, Steffen Tast, Ingrid Villesen og Lars Waldemar.

Der er fernisering lørdag 17. august kl. 15. Åbningstalen holdes af kunstkritiker Erik Meistrup, og der er musik af Janustrioen.

Annonce
Inger Villesen er med på udstillingen med dette billede. Pressebillede
Annonce
Forsiden netop nu
112

Løst trailerhjul gav massesammenstød

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce