Annonce
Esbjerg

Kunst i børnehøjde

Banjo Elvis Egholm Madsen på 13 år har lavet en skulptur i tape. Det tog kun halvanden time at producere skulpturen på trods af, at det var første gang. Foto: Martin Ravn
For sjette år i træk afholder Esbjerg Kunstmuseum Sommerbilledskole for byens yngste kunstinteresserede. I to uger producerer 38 børn i alderen 7-15 år kunst i en fart, der kan gøre selv den mest etablerede kunster grøn af misundelse.

Esbjerg: På Sommerbilledskolens anden uge sidder 14 piger og drenge og lytter intenst til næste opgaves krav. De skal nemlig lave en collage om deres drømme og det er tydeligvis et emne, der er nemt at arbejde i for de billedkunst interesserede børn. Og der går ikke mange sekunder før børnene har forstået instrukserne og er i gang med plancher, billeder og lim.

- Det her er ligesom en fodboldskole, det er bare med kunst, fortæller Birgitte Ørum, der er ansvarlig for Sommerbilledskolen.

Børnene er delt op efter alder. Den første uge i sommerferien er det de yngste kunstnere i alderen 7-10 år og ugen efter er det de 11-15-åriges tur. De møder ind hver dag fra 9:30-14:30 og ugens strabadser munder ud i en fernisering fredag eftermiddag, som er noget af et tilløbsstykke.

I fredags holdt det yngste hold fernisering og der kom 150 gæster for at se, hvad børnene havde på udstilling, fortæller Birgitte Ørum.

Annonce
Vi får lavet nogle fede ting og så får vi masse af idéer. Jeg har lavet en skulptur i tape, og det vidste jeg ikke, at man kunne.

Banjo Elvis Egholm Madsen, 13 år.

Skulptur i tape og selvtillid

En af de unge billedkunstinteresserede er Banjo Elvis Egholm Madsen på 13 år. Han har været med på Sommerbilledskole i tre år.

- Vi får lavet nogle fede ting og så får vi masse af idéer. Jeg har lavet en skulptur i tape, og det vidste jeg ikke, at man kunne, fortæller Banjo, hvis mesterværk blev kreeret på bare halvanden time.

Når han ikke holder sommerferie, går han på Esbjerg Realskole, og kunst har også hans interesse i fritiden.

- Jeg tegner meget i min fritid, men jeg tror ikke, jeg vil være kunstner. Jeg kunne godt tænke mig at være arkitekt, siger han.

Ro og rum til fordybelse

Formålet med Sommerbilledskolen er blandt andet at give børnene rum og tid til at fordybe sig i kunsten og de værker, de arbejder med.

- De får stimuleret kreativiteten her og lærer at koncentrerer sig, men de lærer også at stole på sig selv og tro på sig selv og egne evner, fortæller Birgitte Ørum.

- Men de lærer også noget andet vigtigt, og det er at lytte og være anerkendene overfor andre, tilføjer hun.

Forældre, bedsteforældre, venner og andre nysgerrige kan opleve junior-kunstnernes værker til ferniseringen fredag klokken 14.00.

For sjette år i træk afholder Esbjerg Kunstmuseum Sommerbilledskole for byens kunstinteresserede børn. Foto: Martin Ravn
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce