Annonce
Vejen

Kunst i Modvind: Slut med lømmelalderen

Der er drukket adskillige hektoliter rødvin og konsumeret sækkevis af peanuts gennem nu 20 år ved op mod 100 ferniseringer med tusindvis af kunstværker hos Jørgen Steinicke på Galleri 46 i Holsted St. Foto: Chresten Bergh
Galleri 46 i Holsted St. fejrer 20 års jubilæum med stor udstilling. Der er fernisering den 31. januar.

HOLSTED: Fredag den 31. januar byder Sydjysk Kunstforening velkommen til en kæmpeudstilling med deltagelse af ikke mindre end 24 kunstnere. Grunden til festivitassen er, at Galleri 46 i Holsted St. nu træder ud af teenagealderen.

- Hele tyve år er det blevet til i en normalt ret upåagtet krog af Danmark. I hvert fald hvad billedkunst angår. De tyve år har da også jævnt hen været i modvind, men det er vi jo vant til på disse kanter. Det har krævet en del stædighed og en smule - økonomisk - offervilje, fortæller galleriejeren, billedkunstner Jørgen Steinicke.

- Mange har gennem årene lagt rigtig mange frivillige timer i bestyrelsesarbejdet eller har på anden måde givet en hånd med. Ud fra en filosofi om at mødet med den stadig levende kunst er betydningsfuld også selv om man bor i en mindre stationsby mod vest. Og spændende møder er det blevet til gennem årene med mange forskelligartede kunstneriske udtryk. Og sjove, interessante og inspirerende mennesker ikke mindst.

Annonce

Hele tyve år er det blevet til i en normalt ret upåagtet krog af Danmark. I hvert fald hvad billedkunst angår. De tyve år har da også jævnt hen været i modvind, men det er vi jo vant til på disse kanter. Det har krævet en del stædighed og en smule - økonomisk - offervilje.

Jørgen Steinicke

kalejdoskop

- Nu samles altså mere end tyve af de udstillere, som gennem årene har haft en særlig tilknytning til galleriet. Det drejer sig om billedkunstnere, billedhuggere og kunsthåndværkere, fortæller Jørgen Steinicke.

- I sagens natur er hver udstiller blot repræsenteret med ganske få værker. Det bliver således en kalejdoskopisk udstilling med både tilbageblik på de tyve år – og et kig ind i fremtiden med nye spændende kunstværker, flere skabt specielt til udstillingen her.

På ferniseringsdagen vil der blive holdt festtaler af højskolelærer Georg Bendix og Jørgen Steinicke. Musikken står den lokale sanger Emelie Blomgren for, mens smagsløgene vil blive forkælet med små lækkerier sponsoreret af Preben Madsen fra Herregårdskælderen på Sønderskov Slot.

- Alle er velkommen til et par forhåbentlig gode of fornøjelige timer, siger Jørgen Steinicke.

Disse kunstnere deltager

Billedkunst:

Karen T (Thomsen)

Anibal Kislo-Nielsen

Ingrid Katrine Villesen

Margit Enggaard Poulsen

Filip Ohrt

Erik Bøgh

Villy Fyhn

Lise Buurgaard

Hanne Knudsdatter

Pernille Bejer

Kate Skjerning

Alice Frost

Agnete Brinch

Jørgen Steinicke

Skulptur og keramik:

Lis Andersen

Ole Videbæk

Lars Waldemar

Bjørn Thomsen

Kirsten Winther

Dorrit Knudsen

Randi Platz

Bibi Hansen

Marianne Steenholdt Bork

Sten Børsting

To af de deltagende kunstnere lever ikke mere. Det er Villy Fyhn og Erik Bøgh, men da de dels var Jørgen Steinickes nære venner og kolleger og dels flere gange har udstillet værker i galleriet, har Steinicke ønsket, at der også vises nogle af deres værker, som udvælges sammen med henholdsvis Ruth Fyhn og Susanne Bøgh.

Galleriejer Jørgen Steinicke i sin helt egen verden på Fredensgade 46 i Holsted St. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce