Annonce
Sydjylland

Kunst, jagt og ejendomme: Udsalg i Jensens Bøfhus

Palle Skov Jensen er glad for kunst både privat og som virksomhedsleder og har han købt en række moderne kunstværker til restauranter og til hovedsædet i Læssøegade i Odense. Det erMichael Kvium, der er mester for maleriet bag Palle Skov Jensen, mens installationen med de oplyste øjne er af Tony Ousler. En række kunstværker er blevet solgt men til mindre end ventet, resten er stadig til salg. Arkivfoto: Robert Wengler

Jensens Bøfhus forsøger at sælge ud af kunstsamlingen og alle andre unødvendige ejendele for at komme ud af krisen. Men de mange kunstværker, jagtejendommen og de lukkede restauranter er ikke så meget værd, som man troede.

Jensens Bøfhus er i gang med en omfattende forsøg på at vende mange års dårlig udvikling. For at få råd til den dyre redning forsøger Odense-koncernen at sælge alt det, man ikke har brug for - inklusive en stor samling kunst.

Den nye ledelse har i alt fået solgt for over 30 millioner kroner af ikke-nødvendige aktiver, men det er kun en lille del af vejen. Den håber derudover at få solgt for 60-70 millioner kroner mere, oplyser den til Fyens Stiftstidende/Fyens.dk.

Blandt værdierne er en stor samling kunstværker, som tidligere har hængt rundt om på kædens restauranter. Værdien af kunsten var tidligere baseret på en vurdering af nogle enkelte udvalgte værker, men da hele samlingen blev sat til salg, viste det sig, at den værdiansættelse var for høj. Derfor har man måttet nedskrive værdien af samlingen med 17 millioner kroner. Det fremgår af virksomhedens regnskab for 2017, men det er ikke muligt at få oplyst, hvad værdien på kunstsamlingen er nu.

Palle Skov Jensen er kendt som en ivrig og erfaren kunstsamler og har tidligere ladet nogle af sine værker udstille på Fyns Kunstmuseum.

Ejer del af jagtejendom

En jagtejendom ved Bogense er delvist ejet af Jensens Bøfhus-koncernen og delvist af kædens ejer, Palle Skov Jensen, personligt. Man har forgæves forsøgt at sælge den private del og firmaets del samlet for både 59 og 49 millioner kroner. Tilsvarende har virksomheden sat sit hovedsæde, det tidligere Restaurant Skoven, i Odense til salg for 23 millioner kroner. Når kædens ejendomme er kommet på markedet, har det vist sig, at de samlet har været 32 millioner kroner mindre værd end regnskaberne viste.

Endelig har det kostet 12 millioner kroner at komme ud af de lejemål, som har huset de restauranter, der er lukket som et led i genopretningen af kæden. I alt har det store udsalg betydet, at 74 millioner kroner er forsvundet ud af regnskabet som overvurderede værdier.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Katrine flyttede fra København og hjem til 'ghettoen': - Selvfølgelig er her mennesker, der ryger tjald og kører hurtigt på knallert, men her er også mange gode hjerter

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Sydjylland For abonnenter

Dyrehospital frygter bølge af aflivninger: Familier købte under corona hunde i vildskab - nu græder granvoksne mænd, når de sender dem retur

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Wolfe var bedst uden at være god

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

EfB For abonnenter

EfB brændte straffe efter to minutter og tabte 2-0 i Hvidovre: Elendig afslutning på elendigt efterår

Kultur For abonnenter

Mød Mary på Koldinghus: - Man kommer til at tage med kronprinsessen på en tidsrejse

Kultur

Så er stor lysfestival åbnet: Se de spektakulære billeder

Annonce