Annonce
Kultur

Kunst på hvert et gadehjørne: Kunstkvarter klar med femte værk

Projekt kunstkvarter begyndte i 2017, hvor værket "Dansende Blomster" blev afsløret. Siden er tre andre værker, der hylder kvarterets historie, blevet til virkelighed, og 28. februar kommer et femte til. Arkivfoto: Steffen Nielsen
28. februar bliver der føjet et femte kunstværk til samlingen af offentlige værker i kvarteret omkring Graacksvej, H. C. Petersens Vej og Grønningen.

Kolding: Man kan efterhånden ikke gå mange skridt på gaderne Graacksvej, H. C. Petersens Vej og Grønningen, før man støder på et markant kunstværk. Siden 2017 har beboerforeningen i området nemlig hvert år afsløret et nyt værk, der på en eller anden måde fortæller kvarterets historie.

Mest synligt er værket "Dansende Blomster", som pryder en gavl ud mod Fredericiagade, og længere inde i kvarteret kan man også finde kunstværkerne "Vaskekonen", "Kunstmaleren" og "Skeen".

28. februar er der så fernisering på det femte lokalhistoriske kunstværk ”Mindetavlerne”, der som kvarterets øvrige værker er skabt af skulptør Henrik Fischer. Det nye værk består af fire store stentøjsrelieffer monteret på en husmur på Graacksvej som en hyldest til kvarterets beboere gennem tiden og pottemager Graack.

"Mindetavlerne" er blevet til virkelighed med støtte fra Kolding Kommunes bydels- og kulturpulje og en række private sponsorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce