x
Annonce
Esbjerg

Kunst skal gøres tilgængeligt: Ungt ægtepar fra Ribe vil udbrede kunst i plakatform

Ægtepar, forældre og iværksættere. Christian og Ninna Engberg Brinch har travlt i hverdagen, hvor de udover fuldtidsjob og to børn også har startet virksomheden væggen.dk. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Væggen.dk er en ny webbaseret virksomhed med rødder hos et yngre ægtepar i Ribe. Ideen er at udbrede kunst i plakatform fra blandt andre Marco Brodde og det franske Galerie Maeght.

Ribe: Christian og Ninna Engberg Brinch har noget at se til i deres hverdag. Ud over fuldtidsjob og to små børn har parret siden 1. januar kastet sig ud i at være iværksættere.

Det er blevet til firmaet væggen.dk, som fungerer som både inspirationskilde og webshop inden for plakatkunst.

- Vi har nok et entreprenør-gen begge to, og vi har snakket om at gøre et eller andet sammen længe. Jeg kan godt lide købmandskabet i det, mens Ninna mere er til den visuelle del. Vi er dog nok sprunget en smule ud på dybt vand, siger Christian Engberg Brinch, mens hustruen uddyber, at parrets plan er klar.

- Vi vil gerne gøre forskellige kunstværker mere tilgængelige, og det kan vi gøre ved at samarbejde med kunstnere, hvor vi får genoptrykt deres værker til plakater. Det giver os et udvalg af plakatkunst, som ellers ikke er nemt at finde, og det betyder, at vi måske er i den lidt dyre ende inden for plakatkunst, siger Ninna Engberg Brinch og understreger, at oplaget af plakaterne er rimelig begrænset, hvilket gør dem mere unikke.

Annonce

Væggen.dk

Christian og Ninna Engberg Brinch er begge 33 år. De bor i Ribe og har to børn.

Væggen.dk blev startet den 1. januar i år, mens den dertilhørende webshop blev lanceret den 1. april.

Kunst vi selv kan lide

Ind til videre har Christian og Ninna Engberg Brinch indgået samarbejde med tre kunstnere, Kirsten Steenfatt, Charlotte Bruun og senest Marco Brodde. Derudover er man på vej til at indgå samarbejde med to kunstnere mere, mens parret også har stor succes med deres udstillingsplakater fra det franske Galerie Maeght.

- Vi vælger kun kunst, som vi selv kan lide, og især Marco Brodde er vi vilde med. Han giver os et mere lokalt islæt, og hans skandinaviske design spænder bredt, siger Ninna Engberg Brinch.

Webshoptten blev lanceret den 1. april, og siden da er det gået ganske pænt med salg af mere end 50 værker. Ud over webshoppen bruger Ninna også tid på Instagram på blandt andet at give inspiration.

- Det handler for os om både at sælge og give vores forslag til, hvordan kunst kan kombineres. Jeg kan godt lide at finde billeder til vores eget hjem, og det vil jeg også gerne hjælpe andre med ud fra vores udvalg. Det handler ikke kun om billeder, men også om kunstens udtryk, siger Ninna Engberg Brinch, der sammen med ægtefællen går med håb om, at virksomheden med tiden kan blive til noget, der kan generere en månedsløn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce