Annonce
Haderslev

Kunstforeningens formand: Det er et monstrum

Det op til 55 meter høje højhus får Kunsthuset til syne uendeligt lille. Kunsthuset kommer til at ligge i skygge en del af året. Illustration: Bo Michelsen
Hans Bang går ind for både stilbrud og fremmede arkitektoniske strenge. Byggeriet på havnen bør dog gentænkes, mener han.
Annonce

- Det er et monstrum.

Formanden for Haderslev Kunstforening, Hans Bang, mener, det kan være interessant med både stilbrud og fremmede arkitektoniske strenge, og han er heller ikke imod noget nyt eller udvikling.

Alligevel har han grebet pennen og skrevet et høringssvar. Anledningen er planerne om at bygge 150 boliger ved Honnørkajen på Haderslev Havn - klos op ad det bevaringsværdige Kunsthuset og Den Kongelige Vejerbod.

- Når man kigger på oplægget til det nye havnebyggeri, så strider det både umiddelbart planmæssigt, æstetisk og funktionelt imod sin egen placering. Domkirken bliver lilleper i byens profil, indsejlingen fra fjorden mister identitet, idet de 11 etager lukker af for den ellers 3-4 etagers gennemsnitshøjde. Ses byggeriet fra byen, synes det nærmest at virke som om, man er på vej til Bronx i New York. Der er tale om et monster af et kompakt byggeri, der ikke glæder nogen ved sin eksistens, lyder det fra Hans Bang.


Det er ikke godt tænkt, udført eller attråværdigt.

Hans Bang, Haderslev Kunstforening


- Parkeringer bliver komplicerede, trafikalt kaos anes forude, mængden af beboere (hvis de har råd) kommer til at bo i et skrummelområde, uden meget grønt eller plads udenom. Et byggeri, som vil dominere hele havneområdet og vil være en unødvendig kolos i forhold til alt andet byggeri. Det er ikke godt tænkt, udført eller attråværdigt. Ned i etager, mere luftigt byggeri og parkering under jorden vil være at foretrække, lyder det fra Hans Bang, som mener, at projektet skal droppes om omtænkes:

- Sigt på et smukt byggeri, der egner sig til havneområdet, og giver langsigtet kvalitet for området og menneskene, der skal bo i det, samt naboerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce