Annonce
Tønder

Kunstgræsbane har problemer med overfladevand

Der har været problemer med overfladevand på kunstgræsbanen i Skærbæk. Kultur- og fritidsudvalget har besluttet at bruge penge på en løsning. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Gennem flere år har der været problemer med overfladevand på kunstgræsbanen i Skærbæk. En punktdræning fik ikke bugt med problemerne, og nu har kultur- og fritidsudvalget set på sagen.
Annonce

Skærbæk: Selv om man har en kunstgræsbane, er det ikke sikkert, man kan spille tørstøvlet. I hvert fald ikke, når talen falder på kunstgræsbanen i Skærbæk. Her har der gennem flere år været problemer med overfladevand i det nordvestlige hjørne.

Problemet har været forsøgt løst, men uden held, og i denne uge havde kultur- og fritidsudvalget så sagen på dagsordenen. Og politikerne valgte at tage skridt til at få løst problemet.

- Opstartsfasen bliver, når det er muligt. Så må vi se, hvordan det kan lade sig gøre, så vi i hvert fald får det lavet en gang for alle, siger René Andersen.

Problemerne med overfladevand har ifølge dagsordenen været kendt i flere år. Man har forsøgt sig med en punktdræning af området, og i forbindelse med udskiftning af kunstgræsset i 2018 blev der fundet en sætning eller trykskade som blev udbedret. Heller ikke det løste problemet.

Det blev i efteråret 2018 konstateret, at der stadig var ringere dræning i det berørte hjørne i forhold til resten af banen, og da vandet i det regnfyldte efterår sidste år bredte sig ind over banen, blev drænene undersøgt med kamera - uden at der her umiddelbart blev fundet en forklaring.

Nu er en rådgiver kommet med forslag til supplerende dræning.

Det hjælper ikke, når vi har sådan en nyrenoveret kunstgræsbane, at det ikke virker. Vi kan lige så godt få det lavet først som sidst.

René Andersen (V), formand for kultur- og fritidsudvalget

Annonce

188.000 kroner

I forhold til vandproblemerne peger René Andersen på, at der er kommet enormt meget vand i efteråret og hen over jul.

- Det gør det også kun værre, påpeger han.

- Det hjælper ikke, når vi har sådan en nyrenoveret kunstgræsbane, at det ikke virker. Vi kan lige så godt få det lavet først som sidst, siger han.

Politikerne har nikket til at få udført arbejde for forventeligt 188.000 kroner eksklusiv moms. De 133.550 kroner er til udførelse af arbejdet, 30.000 kroner er til rådgiveren, mens 24.450 kroner er til uforudsete udgifter.

Nu skal man igang, når det muligt.

- Det er ikke sikkert, det lige kan lade sig gøre nu på grund af træningsophold og andre ting, siger René Andersen.

- Vi vælger i hvert fald at gøre det, fastslår han.

Der har været problemer med overfladevand på kunstgræsbanen i Skærbæk. Kultur- og fritidsudvalget har besluttet at bruge penge på en løsning. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce