Annonce
Kultur

Kunsthal får mandat til at blande sig

Kjeld Thrane, Kim Kabelka og Marie Dufresne. Foto: Haderslev Kommune.
Haderslev Kommune og Kunsthal 6100 indgår en unik samarbejdsaftale, hvor Kunsthal 6100 og Marie Dufresne de næste fire år skal inspirere og komme med indspark til, hvordan man i Haderslev Kommune kan tænke anderledes, mere kreativt og være med til at skabe udvikling og nye relationer.

Kunst og kultur kan skabe nye muligheder for mennesker, byer og kommuner, hvis der er mod til det, sådan skriver Haderslev Kommune i en pressemeddelelse.

Kunsthal 6100 og Haderslev Kommune har modet. Det er en ny aftale et bevis på. Aftalen blev officielt underskrevet i denne uge, og med den får kunsthallen og den daglige leder Marie Dufresne de næste fire år meget frie rammer til at være aktivt opsøgende og nysgerrig på projekter, idéer og tanker i kommunen,

-Vi har fået mandat til at blande os. Vi har store forventninger til samarbejdsaftalen med Haderslev Kommune. Aftalen giver ikke kun arbejdsro til at videreudvikle de ting, vi gør. Den åbner også helt nye muligheder for i endnu højere grad at bruge kunsten til at sætte fokus på udfordringer og potentialer i vores lokalmiljø. Vi glæder os til over de næste fire år at teste nye visionære metoder af i tæt - men frit - samarbejde med Haderslev Kommune, siger Marie Dufresne.

Annonce

Med aftalen sikres kunsthallen 800.000 kommunale kroner årligt til drift.

-Kunsthallen og Marie skal udfordre vores tankegang og bringe kunsten ind som et naturligt element i bybilledet. Marie har med kunsthallen bevist, at hun ikke kun har en stor faglig ekspertise indenfor kunst og kan lave flotte udstillinger, men også har et stort netværk og en evne til at opbygge relationer, der kan pumpe begejstring og energi ind i vores byer og landdistrikter. Kunsthal 6100 kan også trække fondsmidler og dygtige kunstnere til, så vi får skabt nye netværk, siger Kjeld Thrane, formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Marie Dufresne slog dørene op til Kunsthal 6100 i september 2019. Tanken var, at det først og fremmest skulle være en traditionel kunsthal med udstillinger, men kunsthallen har også bidraget med noget andet: den har været en slags motor i forhold til at få opbygget relationer og netværk med kunsten som omdrejningspunkt.

-Der er brug for folk med krøllede hjerner som Marie Dufresne. Aftalen sikrer, at vi ikke blot er en kommune med kunst, men kunstens kommune. Jeg glæder mig samtidig over, at aftalen er på fire år, så vi får mulighed for at arbejde sammen på den lidt længere bane. Vi har tid til at oparbejde nye relationer, og det er en aftale, der ikke kun er til gavn for kulturlivet, men også kan skabe værdi fx i forhold til byplanlægning, ungdomsliv og udvikling af kommunen, siger Kim Kabelka, næstformand i Udvalget for Kultur og Fritid.

Kunsthal 6100 har siden åbningen stået bag en række kunstprojekter, der har skabt stor debat og opmærksomhed - blandt andet et kunstprojekt med en ordblind kunstner, en udstilling med et pølsetema og ikke mindst et kunstprojekt i byens springvand, der med rådden frugt og grønt blev forvandlet til et blomsterbed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce