Annonce
Sønderborg

Kunsthistorien kommer til Sønderborg

Kunstskolen bliver stedet, hvor det nye kursus afvikles. 72 lektioner fordelt over tre år skal give en grundviden i kunsthistorien. Arkivfoto: Claus Thorsted

Et nyt, treårigt kursus skal bringe kunsthistorien endnu tættere på de interesserede. Fra september kan der læses kunsthistorie på kunstskolen i Sønderborg.

Sønderborg: Antikken, renæssancen og romantikken. Det er blot nogle af de kunstretninger, som kursisterne på Sønderborg Kunstskoles nyeste tiltag kan se frem til at gennemgå. Den 4. september starter kurset "Alle tiders kunsthistorie" nemlig op på kunstskolen, og her vil kunsthistorien kronologisk blive gennemgået over en tre-årig periode.

- Det er vores fornemmelse, at der er et behov, som lige nu ikke er dækket. Der har været snakket om, at folk har savnet et hold for kunsthistorie, og den mulighed tilbyder vi nu. Det bliver en god mulighed for et grundigt dyk ned i historien, fortæller leder på Sønderborg Kunstskole, Thomas Lunau.

Ud over kunstskolen er Folkeuniversitetet i Sønderborg også med til at arrangere det nye kursus, og her hæfter man sig ved tidligere tiders succeshistorier.

- Vi havde faktisk et lignende kursus i 1990 og tre år frem. Dengang måtte vi dublere kurset, fordi der var så mange interesserede. Nu har vi holdt en fornuftig pause, og jeg tror, at tiden igen er moden til at fordybe sig i historien, siger Jan Zimmermann fra Folkeuniversitetet.

Kursus i kunsthistorie

Har 50 pladser og starter mandag den 4. september.Foregår over tre år og 72 lektioner. Det sidste år er kursisterne selv med til at bestemme emnerne. Arrangeres af Sønderborg Kunstskole og Folkeuniversitetet Sønderborg.

Brugerne betaler selv

De første to år er kurset delt op i fire moduler, hvor kunsthistorien bliver gennemgået. Det sidste år vil kursisterne selv være med til at bestemme, hvad emnet skal være. Når kurset i foråret 2020 er slut, vil deltagerne have gennemgået 72 lektioner af halvanden times tid.

- Folk har efterspurgt et langvarigt kursus, og det har vi nu fået hen. Underviserne kommer fra København, og blandt andet for at finansiere det bliver brugerbetalingen for det første grundmodul 990 kroner, siger Thomas Lunau.

Selvom flere fra Sønderborg Kunstforening allerede har vist interesse for det nye kursus, så er der ikke nogle begrænsninger for, hvem der må deltage.

- Vi har cirka 50 pladser i alt. Og alle kan deltage. Men man skal selvfølgelig være klar på et langt forløb, og man skal være indstillet på at få en bred, grundlæggende forståelse af hvordan kunsthistorien er, siger Jan Zimmermann.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Børnehaveleder frifundet for vold mod lille dreng: Faderen kunne ikke rumme frifindelsen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Han er inkarneret vinterbader og ”Store Nørd” – nu vil han i byrådet

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE hænger fast i bunden efter bleg præstation i Aarhus

Aabenraa

47-årig mand forbrændt: Hjemmelavet fyrværkeri selvantændte

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Videoanalyse: Derfor tabte SønderjyskE i Aarhus

Sønderborg

Massive protester mod biogasanlæg i Kværs: 44 indsigelser mod ny miljørapport

Kultur For abonnenter

Sophies far er 69 år og ramt af demens: Min første tanke var, at der må da være nogen, som kan fikse ham

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Sikker sejr over Fredericia: Nu er Ribe-Esbjergs sæson for alvor i gang

Sønderborg

Brandstifter dømt - løb efter vidner med kokkekniv

Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: De store lyspunkter manglede mod AGF

Sønderjyske Ishockey For abonnenter

En hård skæbne: SønderjyskE tabte igen, men holdet leverede faktisk en fin præstation

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE tabte i Aarhus

Annonce