Annonce
Aabenraa

Idrætsforening redder svømmehold: Redningen kommer dog med et enkelt krav

Inden Tinglev Svømmehal blev lukket i sommeren 2017, fordi den skulle renoveres, havde den lokale svømmeklub 300 medlemmer. Det er håbet, at det kan lykkes at få fat i mange af dem igen, når nu der atter er et tilbud. Arkivfoto: Karin Riggelsen/Nordschleswiger
På opfordring og med støtte fra Aktiv Aabenraa har Tinglev IF indvilget i at oprette en svømmeafdeling, så byens børn igen kan gå til svømning. Det kræver dog, at to melder sig frivilligt til det bestyrelsesarbejde, der følger med.

Tinglev: En nyrenoveret svømmehal, men ingen svømmeklub.

Sådan har det triste faktum været, efter Tinglev Svømmehal i januar 2018 genåbnede efter et halvt års lukning. Den tidligere så populære svømmeklub Plask kastede håndklædet i bassinet, fordi det var umuligt at skaffe frivillige nok.

Nu er der imidlertid atter gode nyheder for byens yngste vandhunde. Aktiv Aabenraa, der driver kommunens tre svømmehaller i Bov, Rødekro og Tinglev, har henvendt sig til Tinglev Idrætsforening i forsøget på at finde sammen om en løsning, og det har båret frugt.

Med formand Torben Groos i spidsen har Tinglev IF's hovedbestyrelse nikket ja til at oprette en svømmeafdeling på lige fod med klubbens øvrige afdelinger, og der vil i første omgang blive tilbudt to hold: et for de 6-8 årige og et for de 8-10-årige.

Annonce

De nye hold

  • De to nye svømmehold har begge tid i Tinglev Svømmehal om onsdagen.
  • For de 6-8-årige er det kl. 15.30-16.16, for de 8-10-årige kl. 16.15-17.
  • Der er holdstart 2. oktober, mens sidste gang er 11. december.

Der skal to nye til

- Først og fremmest er det træls at have en svømmehal stående, der ikke bliver brugt nok, og det betyder jo også, at vi har nogle børn og unge i Tinglev, der ikke har mulighed for at gå til svømning. Derfor er vi gået ind i det, forklarer Torben Groos, der dog kun har sagt ja, fordi Aktiv Aabenraa har skaffet en instruktør og lavet et budget, der viser, at det økonomisk kan løbe rundt, hvis der er mindst ti deltagere på hvert hold.

- Vi har sagt, at vi ikke vil smide penge i det, og så kræver det også, at der er to, der melder sig til at stå for svømmeafdelingen i det daglige. Hvis ikke vi kan finde dem, så dør det igen med det samme, siger TIF-formanden, der til gengæld nok skal tage sig af det andet, der følger med at drive en forening, så det bliver lettere at komme ind i arbejdet for de to nye.

Bøtten vendt rundt

Pia Paustian, leder af Aktiv Aabenraa, er glad for, at idrætsforeningen er gået med i arbejdet for igen at få oprettet lokale svømmehold.

- Vi har jo forsøgt mange ting for at hjælpe Plask i gang igen, men da det ikke lykkedes, besluttede vi at prøve at vende bøtten rundt. Vi brugte vores store netværk til at finde en instruktør først, hvorefter vi gik til Tinglev IF, forklarer hun og håber, det nu kan lykkes at finde to, der vil styre den nye svømmeafdeling i TIF-regi.

- Vi har været med til at gøre benarbejdet, så herfra skulle det gerne køre af sig selv, siger Pia Paustian, der sammen med Torben Groos og instruktør Karen Karslen vil være til stede, når der onsdag den 25. september er velkomstmøde i svømmehallen for alle, der kunne have interesse i at være med på et af de to nye hold. Mødet begynder klokken 16.30, og der følger en gratis tur i vandet med.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce